Mărirea unei bluze este foarte ușoară și rapidă! Chiar și un începător o poate face și nu aveți nevoie de nimic în plus!

Uneori, din diverse motive, putem avea nevoie să mărim un anumit articol de îmbrăcăminte, cum ar fi, o cămașă. Poate părea că aceasta este o chestiune complicată și că mai bine ar fi să o duceți la o croitoreasă profesionistă, sau că va trebui să petreceți mult timp, studiind diverse ghiduri de cusut.

Cu toate acestea, există o modalitate mai ușoară de a ajusta mărimea unei cămăși, care va fi în puterea oricărei persoane, chiar și dacă nu are multă experiență în cusut.

Veți avea nevoie de:

– cămașa cu problema;

– material suplimentar pentru adăugare;

– accesorii de cusut.

Mod de lucru:

1. Înainte de a trece la etapa principală de lucru, trebuie să realizați o mică pregătire, și anume, să scoateți elasticele, dacă acestea sunt, de exemplu, pe mâneci, precum și să desfaceți bluza de-a lungul cusăturilor laterale inferioare.

2. Pentru a mări cămașa, veți avea nevoie de material suplimentar pentru inserții. Dacă este posibil, desigur, cel mai bine este să îl luați din însăși cămașa cu pricina, astfel încât aceste inserții să fie cât mai puțin vizibile.

3. Prin urmare, marcați cea mai scurtă lungime admisă a cămășii și tăiați materialul în exces pe care l-ați marcat în acest mod:

4. După aceasta, pregătiți fâșii de dimensiunea necesară și distribuiți materialul pe părțile laterale și în zona axilelor. Marcați inserțiile, apoi coaseți-le cu ajutorul mașinii de cusut.

5. Acum, tot ce mai rămâne de făcut este să ajustați marginea tăiată, să introduceți benzi elastice dacă este necesar și gata. Cămașa dvs. este din nou de mărimea potrivită!

Spor la treabă!