Mascarpone de casă, brânză cu mult mai delicioasă decât cea din magazin!

De ce să cumperi dacă o poți găti și acasă? Noi vă oferim o rețetă ideală cum să gătești brânză mascarpone, care va fi cu mult mai gustoasă decât cea din magazin și chiar mai ieftină. Cu aceată brânză puteți găti preferatul tort “Tiramisu”!

Ingrediente:
-1,5 kg smântână 21%.

Mod de preparare:
1.Veți avea nevoie de o cratiță și de o strecurătoare cu diametrul puțin mai mic decât cel al cratiței. Puneți cratița pe masă și pe ea strecurătoarea. Puneți tifonul în 5 straturi și aranjați-l în strecurătoare. Turnați în strecurătoare smântâna rece de la frigider.

2.Legați tifonul strâns, smântâna trebuie să fie compactă.

3.În strecurătoare, peste boțul de smântână, puneți orice greutate de 2-4 kg. Dați smântâna la frigider pentru 3 zile. Astfel zerul se va scurge în cratiță, brânza va ieși fină și gustoasă.

4.Păstrați brânza mascarpone la frigider, desigur nu chiar foarte mult deoarece este un produs natural care repede se strică.

Notă: În dependență de coeficientul de grăsime din smântână, brânza mascarpone va fi mai grasă sau mai ușoară la gust. Din 1,5 kg de smântână vor ieși aproximativ 1,1 kg de brânză. Dacă doriți, puteți să sărați și să piperați brânza.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!