„Mere de Paradis” – gustare porționată pentru masa de sărbătoare! Gustoasă și aspectuoasă!

Vă prezentăm o rețetă deosebită de gustare pentru masa de sărbătoare, care va capta atenția tuturor oaspeților. Pe lângă faptul că are un aspect deosebit, este și foarte delicioasă! Haideți să o pregătim împreună!

INGREDIENTE:

– verdeață (câteva cozi de ceapă verde și de mărar);

– 350 g de macrou afumat (fileu);

– 4 ouă fierte;

– 3 cartofi fierți de mărime medie;

– 2 linguri de maioneză;

– sare și piper negru măcinat (după gust);

– 2 sfecle roșii fierte;

– 2 morcovi fierți;

– spanac verde.

MOD DE PREPARARE:

1. Filetați macroul afumat, îndepărtați-i oasele și pielea. Tăiați-l în cubulețe foarte mici. Puneți-le într-un bol adânc.

2. Dați cartofii fierți prin răzătoarea cu găuri mari și puneți-i în bol. De asemenea, răzuiți și ouăle fierte, doar că prin găurile mai mici ale răzătorii.

3. După aceasta, tocați mărunt și adăugați verdeața, precum și piperul negru măcinat. De asemenea, adăugați sarea, luând în considerație faptul că macroul poate să fie sărat. Amestecați.

4. A rămas să adăugați maioneză și să mai amestecați încă o dată. Trebuie să obțineți o compoziție lipicioasă, care-și menține bine forma.

5. Acum îmbrăcați o pereche de mănuși și modelați bile din amestecul obținut. Acestea nu trebuie să fie foarte mari. Eu le fac dintr-o lingură cu vârf de amestec și am obținut 12 bile. Puneți-le pe un platou sau tocător și dați-le la frigider pentru aproximativ 20 de minute.

6. Între timp, dați morcovul și sfeclele roșii fierte prin răzătoarea cu găuri mici.

7. Modelați merele: întindeți o bucată de folie pe tocător. Adăugați un pic de sfeclă și de morcov ras pe ea, apoi puneți o bilă de salată deasupra și, ajutându-vă de folie, acoperiți-o cu ingredientele rase și dați-i formă de măr.

8. Realizați o găurică în centru cu o țepușă de lemn și introduceți în ea o frunză de spanac verde.

9. Modelați astfel toate merele și puneți-le pe un platou. Serviți-le pe masa de sărbătoare cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!