Mic dejun rapid, gata în câteva minute! Rețetă ușoară și delicioasă!

Această rețetă este o modalitate excelentă de a transforma o tortilla simplă într-un fel de mâncare savuros și sățios. Tortilla se face din făină, apă, ulei, zahăr și sare, și se umple cu omletă de ou și ceapă, brânză mozzarella, roșii, salată verde și jamon.

Rezultatul este o tortilla crocantă la exterior și cremoasă la interior, cu un gust delicios de brânză, roșii și jamon. Este o rețetă simplă și rapidă, care vă va impresiona familia sau prietenii!

INGREDIENTE:

Pentru tortilla:

– 4/5 dintr-o cană cu făină (130 g);

– ¼ dintr-o linguriță de sare;

– jumătate de linguriță zahăr;

– 2 lingurițe de ulei de măsline (10 ml);

– 1/3 dintr-o cană cu apă (80 ml);

Pentru umplutură (1 porție):

– 1 ou;

– 200 g de brânză mozzarella rasă;

– 2 roșii tăiate în jumătăți de rondele;

– câteva crenguțe de pătrunjel tocat;

– 1 praf de sare;

– piper negru măcinat (după gust);

– 1/4 dintr-o linguriță de oregano uscat

– 1 ceapă mică;

– 1 felie de jamon;

– sos de roșii;

– câteva frunze de salată;

– unt sau ulei de măsline (pentru uns).

MOD DE PREPARARE:

1. Pregătiți tortilla: într-un bol mare, amestecați făina cu sarea și zahărul. Faceți o adâncitură în mijlocul făinii și turnați uleiul de măsline și apa. Amestecați aluatul cu spatula, apoi cu mâinile, până când devine moale și elastic. Acoperiți-l cu un prosop și lăsați-l să se „odihnească” timp de 10 minute.

2. Lucrând pe suprafața de lucru presărată cu făină, împărțiți aluatul în cinci bucăți egale și modelați-le în formă de biluțe.

3. Luați câte o bilă de aluat și întindeți-o cât mai subțire posibil cu sucitorul. Aluatul trebuie să aibă un diametru de aproximativ 20 cm. Uniformizați-i marginea, folosind o farfurie și cuțitul pentru pizza.

4. Încingeți o tigaie anti aderentă la foc mare și coaceți aluatul pe ambele părți, timp de 1 minut, sau până când apar bule mici pe suprafața lui. Scoateți tortilla pe o farfurie, pulverizați-o cu apă pe ambele părți și lăsați-o să se răcească.

5. Pregătiți umplutura: bateți oul într-un bol adânc, cu sarea, piperul negru măcinat și oregano uscat, folosind telul. De asemenea, dați ceapa printr-o răzătoare pentru varză sau feliați-o mărunt.

6. Distribuiți ceapa la baza unei tigăi reci și uscate, apoi turnați amestecul de ou deasupra. Presărați-l cu pătrunjel tocat mărunt.

7. Puneți tigaia pe foc. Adăugați o tortilla peste amestecul de ou. Prăjiți omleta sub capac, până când va fi gata, apoi întoarceți-o cu tortilla în jos.

8. Presărați o parte din tortilla cu mozzarella rasă, adăugați câteva jumătăți de rondele de roșii deasupra și o felie de jamon. Ungeți-l cu două lingurițe de sos de roșii. După aceasta, adăugați câteva frunze de salată, încă un strat de mozzarella și pliați tortilla în jumătate.

9. Ungeți-o cu unt sau ulei vegetal și prăjiți-o la foc mediu, până când se va rumeni pe ambele părți (sub capac).

10. Scoateți deliciul obținut pe o farfurie și savurați-l la micul dejun cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!