Mozzarella de casă, mai gustoasă decât cea din magazin și o gătiți foarte repede!

Mozzarella de casă, un deliciu pregătit în doar jumătate de oră!

Ingrediente pentru 4 porții:
-1/2 linguriță sare de lămâie;

-120 ml apă rece;

-1/4 linguriță cheag;

-50 ml apă fără clor, filtrată;

-4 litri de lapte integral (a se vedea „Nota” de mai jos)

Mod de preparare:
1.Laptele se toarnă într-o cratiță adâncă. Se adaugă sarea de lămâie și se amestecă ușor. Se încălzește laptele la 32°. Stingeți aragazul și adăugați cheagul diluat în apă. Se amestecă timp de aproximativ 30 de secunde, apoi se acoperă și se lasă 5-10 minute.
Masă ar trebui să devină o brânză moale. Cu un cuțit tăiați brânza în pătrate de 2,5 cm. Apoi, amestecați ușor și încălziți până la 43°.

2.Puneți strecurătoarea într-un castron adânc și turnați brânza cu tot cu apă. Lăsați-o să se scurgă. Lichidul scurs puneți-l înapoi în cratiță și încălziți-l până la 85 ° C.

3.Îmbrăcați mănuși de cauciuc groase și apucați brânza dintr-un colț, scufundați-o pentru 5-10 secunde în lichidul fierbinte.

4.Branza va fi moale și elastică, întindeți-o și strângeți-o la loc de mai multe ori. Din nou, faceți-i baie în zerul fierbinte timp de 5-10 secunde și întindeți-o din nou. Brânza se topește și devine mai elastică. Când brânza este suficient de netedă atunci formați o bilă de brânză sau dați-i forma unei cosițe împletite.

5.La această etapă, înainte de a întinde brânza, aveți posibilitatea să adăugați 1 linguriță de sare, în cazul în care doriți să sărați brânză.

Notă: Laptele trebuie să fie normal, din acela care se fermentează. Dacă folosiți lapte UHT pasteurizat, atunci proteinele și calciul vor reacționa diferit, puteți obține ricotta în loc de mozzarella. Dacă brânza vi se întinde bine dar la final v-a iesit uscată la gust, atunci a-ți întins-o de prea multe ori. Nu fiți descurajați, încercați din nou, acest lucru vine odată cu experiența.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!