Nu aruncați capetele de pește! Iată o rețetă gustoasă, pe care o puteți pregăti din ele!

Dacă ați cumpărat un pește mare ca să-l prăjiți la tigaie și nu știți ce să faceți cu capul rămas, atunci vă prezentăm această rețetă foarte gustoasă de supă, pe care o puteți pregăti din el. Aceasta iese cu o aromă plăcută de pește, gustoasă și sățioasă, perfectă pentru prânz sau cină.

INGREDIENTE:

– 1 cap de pește;

– 2,5 l de apă;

– 1 ceapă medie;

– 3 cartofi;

– 1 morcov;

– 1 lingură de făină;

– 1 linguriță de pastă de ardei (sau de tomate);

– 50 ml de ulei vegetal de floarea-soarelui;

– sare, piper negru măcinat și boia de ardei dulce (după gust);

– 2-3 frunze de dafin;

– sucul de la o jumătate de lămâie (sau după gust);

– câteva crenguțe de mărar.

MOD DE PREPARARE:

1. Curățați și spălați bine capul de pește. Transferați-l într-o cratiță cu apă și puneți-o pe foc. Fierbeți capul timp de 15-20 de minute. Aveți grijă să îndepărtați spuma, pe măsură ce va apărea. După aceasta, scoateți-l pe o farfurie. De asemenea, strecurați zeama rămasă cu ajutorul unei site.

2. Îmbrăcați o pereche de mănuși și dezosați capul de pește, rupând carnea aleasă în bucățele mărunțele.

3. Decojiți ceapa și morcovul și tăiați-le în formă de cubulețe.

4. De asemenea, decojiți și cartofii și tăiați-i în formă de cubulețe.

5. Încingeți o cratiță cu 50 ml de ulei vegetal. Adăugați o linguriță de făină și prăjiți-o timp de 2 minute, amestecând în continuu. După aceasta, adăugați ceapa și prăjiți-o până când se va înmuia, apoi adăugați pasta de ardei. Amestecați. În final, adăugați morcovul.

6. Turnați zeama în care a fiert peștele în cratiță, amestecați și aduceți-o în punctul de fierbere. După acesta, adăugați cartofii, frunzele de dafin și asezonați supa cu sare, piper negru măcinat și boia de ardei dulce (după gust). Lăsați-o să fiarbă, până când cartofii vor fi aproape gata.

7. Adăugați peștele în supă și amestecați. Lăsați-o să fiarbă timp de câteva minute, apoi adăugați zeamă de lămâie (după gust) și mărar tocat mărunt. Amestecați și stingeți focul.

8. Supa este gata. Turnați-o în farfurii și chemați familia la masă! Savurați-o cu plăcere.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!