Nu ați mai încercat un asemenea deliciu pregătit cu dovlecei! Rețetă ușoară și economică de șuberece pe tigaie!

Dacă aveți câțiva dovlecei acasă, atunci vă recomandăm să încercați această rețetă de șuberece pe tigaie, pe care o veți îndrăgi, cu siguranță! Veți obține o gustare savuroasă și sățioasă, care va dispărea din farfurie în câteva minute! Șuberecele sunt foarte gustoase!

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

– 500 g de făină;

– 300 ml de apă clocotită;

– 1 linguriță de sare;

– 2-3 linguri de ulei vegetal de floarea-soarelui;

Pentru umplutură:

– 3 dovlecei (de 500-600 g fiecare);

– 3-4 cepe;

– 1 legătură de cozi de ceapă verde;

– 1 legătură de pătrunjel;

– 90 g de brânză topită;

– sare și usturoi uscat (după gust).

MOD DE PREPARARE:

1. Pregătiți aluatul: amestecați făina cu sarea, apoi turnați apa clocotită și uleiul vegetal peste ea. Amestecați aluatul, până la omogenizare. Acesta trebuie să fie moale, elastic și nelipicios de mâini. Puneți-l într-o pungă de plastic și lăsați-l să se răcească.

2. Pregătiți umplutura: îndepărtați capetele dovleceilor și dați-i prin răzătoarea cu găuri mari. Puneți-i într-o strecurătoare. Asezonați dovleceii generos cu sare și amestecați-i. Lăsați-i să lase zeamă timp de 5 minute.

3. Curățați cepele de coajă și tăiați-le în formă de sferturi de rondele. Prăjiți-le într-o tigaie încinsă cu ulei vegetal, până când se vor rumeni puțin.

4. Scurgeți bine dovleceii de apă și puneți-i în tigaia cu ceapă. Amestecați bine și lăsați-i să se prăjească timp de aproximativ 5 minute, amestecându-i periodic.

5. Între timp, tocați mărunt cozile de ceapă verde și pătrunjelul.

6. Peste 5 minute, gustați dovleceii și asezonați-i cu sare și usturoi uscat după gust. Apoi adăugați verdeața și brânza topită dată prin răzătoarea cu găuri mari. Stingeți focul. Umplutura este gata!

7. Modelați șuberecele: lucrând pe suprafața de lucru presărată cu făină, împărțiți aluatul în bucățele mici, de aceeași dimensiuni. Noi am obținut 11 bucăți. Modelați-le pe toate în formă de biluțe. Acoperiți-le cu o folie.

8. Luați câte o bilă de aluat și întindeți-o cu sucitorul într-o lipie subțire și rotundă. Adăugați câteva linguri de umplutură pe o parte a aluatului. Acoperiți umplutura cu cea de-a doua parte și lipiți bine marginea. Treceți cu dinții unei furculițe peste ea.

9. Modelați astfel toate șuberecele și prăjiți-le într-o tigaie încinsă cu ulei vegetal, până când se vor rumeni. De asemenea, le puteți prăji într-o tigaie uscată, apoi să le ungeți cu un cubuleț de unt.

10. Scoateți șuberecele obținute pe o farfurie și savurați-le cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!