Nu le mai cumpăr din comerț! Această rețetă simplă și rapidă din aluat opărit mă salvează de fiecare dată!

Când nu am pâine în casă, o pregătesc mereu după această rețetă simplă, rapidă și foarte reușită. Acest lucru se datorează tehnicei de opărire a aluatului cu bicarbonat de sodiu, care face pâinea moale, puhavă și poroasă. Merită să-l încercați și dvs., o să vă placă!

INGREDIENTE:

– 300 ml lapte cald;

– 1 lingură de zahăr(20 g);

– 8 g de drojdie uscată;

– 40 g de unt topit;

– 1 linguriță de sare;

– 500 g de făină;

– 1 lingură de bicarbonat de sodiu;

– 1 gălbenuș de ou + 1 lingură de lapte.

MOD DE PREPARARE:

1. Pregătiți aluatul: turnați laptele cald într-un bol adânc. Adăugați zahărul și drojdia uscată și omogenizați ingredientele cu ajutorul unui tel. După aceasta, adăugați sarea și untul topit. Mai amestecați încă o dată.

2. Cerneți toată făina în bol și amestecați aluatul mai întâi cu spatula, apoi cu mâna, până când se va aduna într-o bilă.

3. Apoi transferați-l pe o suprafață de lucru unsă cu ulei vegetal și frământați-l timp de 10-15 minute, până când va deveni omogen și elastic. Puneți aluatul într-o pungă de plastic și dați-l la frigider pentru 40 de minute.

4. După 40 de minute, împărțiți aluatul în două părți egale, apoi tăiați fiecare parte în alte șase bucățele egale. Modelați-le pe toate în formă de bile și lăsați-le să se „odihnească” timp de 10 minute sub un prosop curat de bucătărie.

5. Luați câte o bilă de aluat și întindeți-o în formă de turtiță ovală și subțire, folosind sucitorul. Apoi rulați-o în formă de rulou. Lipiți-i marginea bine și puneți-o deoparte să se „odihnească” timp de 15 minute.

6. Puneți o cratiță cu apă la fiert. Când a dat în clocot, adăugați și 1 lingură de bicarbonat de sodiu și amestecați. Luați câteva pâini și puneți-le în apa clocotită. Opăriți-le în ea timp de 30 de secunde și scoateți-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.

7. Într-un bol mic, amestecați gălbenușul de ou și laptele. Ungeți fiecare bucată de aluat cu amestecul dat. Apoi realizați pe suprafața fiecăreia câte patru incizii cu lama unui cuțit ascuțit.

8. Coaceți pâinile în cuptorul preîncălzit până la 200°C, timp de 20-25 de minute, sau până când crusta acestora va deveni crocantă și rumenă.

9. Lăsați-le să se răcească timp de câteva minute, apoi serviți-le cu multă plăcere!

Acest aluat este atât de bun, încât puteți pregăti din el și chifle. Trebuie doar să le umpleți cu amestecul dorit (dulce sau sărat) și să le modelați în formă de pateu. Important este să lipiți bine marginile, ca să nu curgă umplutura. Veți obține niște pateuri la fel de moi și delicioase ca și aceste pâini.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!