Nu mai aruncați săgețile de la usturoi! Marinați-le pentru iarnă după această rețetă! Sunt foarte gustoase!

Săgețile marinate de usturoi nu sunt un preparat foarte popular, dar dacă le veți pregăti măcar o dată, veți repeta rețeta la nesfârșit la cererea celor dragi. Mai ales că „materia primă” pentru un astfel de preparat este, de obicei, aruncată la gunoi. Ei bine, noi vă propunem să le utilizați cu folos și să le savurați gustul din plin. Procesul de preparare a săgeților marinate de usturoi este foarte simplu, durează puțin timp, iar rezultatul este o gustare minunată care va adăuga varietate meniului de zi cu zi a familiei dvs.

INGREDIENTE:

– săgeți de usturoi;

Pentru marinadă:

– 1 l de apă clocotită;

– 1 linguriță de sare neiodată;

– 1 linguriță de zahăr;

– 1 linguriță de esență de oțet.

Notă: La marinadă puteți adăuga și câteva frunze de dafin, 6-8 boabe de piper negru. Iar dacă nu aveți esență de oțet sau nu vă place, adăugați 70 ml de oțet de 9%.

MOD DE PREPARARE:

1. Îndepărtați vârful săgeților de usturoi și tăiați-le în bucățele porționate. Spălați-le sub jet de apă rece.

2. Puneți săgețile într-o cratiță și acoperiți-le cu apă. Din momentul clocotirii, fierbeți-le timp de 3 minute, dacă doriți să fie mai crocante, sau timp de 5 minute, dacă doriți să fie mai moi.

3. Scurgeți săgețile de apă și transferați-le în borcane, fără să le compactați foarte tare.

4. Pregătiți marinada: puneți apa la fiert. Când a dat în clocot, adăugați sarea, zahărul și oțetul și amestecați. Peste 1 minut, stingeți focul.

5. Umpleți borcanele cu marinada obținută și închideți-le ermetic cu capacele lor.

6. Întoarceți-le cu susul în jos și lăsați-le să se răcească complet la temperatura camerei, sub un prosop călduros.

7. După aceasta, puteți depozita conservele în cămară sau chiar în dulapurile de la bucătărie, deoarece se vor păstra la fel de bine. Savurați iarna săgețile obținute cu multă plăcere!

Notă: Săgețile marinate de usturoi pot fi consumate ca atare, ca gustare, sau adăugate în salate și în preparatele fierbinți în timpul gătitului (de exemplu, în tocănițe).

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!