Nu mai cumpăr ecleruri! Pregătesc această ruladă de mulți ani!

Dacă sunteți în căutarea unui desert rapid și delicat, atunci această ruladă cu cremă fiartă de vanilie este alegerea perfectă pentru dvs. Este o ruladă pufoasă și aromată, umplută cu o cremă fină, care vă va încânta papilele gustative.

Nu aveți nevoie de multe ingrediente, doar de cele de bază pentru aluat și cremă. Aluatul se prepară prin fierbere, ceea ce îi conferă o textură aerată și elastică. Veți obține un desert minunat, care vă va aminti de gustul eclerurilor, dar care se pregătește mult mai simplu. Vă recomandăm să încercați și dvs. să pregătiți această ruladă împreună cu noi!

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

– 100 ml de apă;

– 100 ml de lapte;

– 1 lingură de zahăr tos;

– 1 praf de sare;

– 80 g de unt;

– 130 g de făină (6,5 linguri fără vârf);

– 3 ouă;

Pentru cremă:

– 2 ouă;

– 150 g de zahăr tos (7,5 linguri fără vârf);

– 1 pliculeț de zahăr vanilat (10 g);

– 30 g de amidon de porumb (1 lingură cu vârf);

– 400 ml de lapte;

– 50 g de unt.

MOD DE PREPARARE:

1. Pregătiți aluatul fiert: turnați laptele și apa într-o crăticioară. Adăugați untul, sarea și zahărul. Puneți-o pe foc mediu și amestecați în continuu, până când untul se va topi, iar compoziția se va înfierbânți.

2. Scoateți vasul de pe foc, adăugați făina și încorporați-o cu o spatulă, amestecând până când se vor omogeniza și îngroșa toate ingredientele. Trebuie să obțineți un aluat omogen și de o consistență destul de solidă. Transferați-l într-un bol și lăsați-l să se răcească.

3. După ce se va răci complet, începeți să adăugați câte un ou, amestecând foarte bine de fiecare dată cu o spatulă de silicon. În final, trebuie să obțineți un aluat moale, care se ia după spatulă.

4. Puneți-l pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și răspândiți-l uniform, apoi realizați niște denivelări pe suprafața aluatului, ca să obțineți un blat mai voluminos.

*Tava noastră are dimensiunile de 38-27 cm.

5. Coaceți blatul în cuptorul preîncălzit până la 200°C, timp de 30 de minute.

6. Pregătiți crema: adăugați ouăle, zahărul tos, cel vanilat, amidonul și o treime din cantitatea de lapte într-o crăticioară. Omogenizați ingredientele cu ajutorul unui tel. După aceasta, încorporați și laptele rămas.

7. Puneți cratița pe foc și gătiți crema la foc puțin mai mare decât mediu, până când se va îngroșa, amestecând-o în continuu. După ce va da în clocot, mai fierbeți-o timp de 20 de secunde și stingeți focul.

8. Scoateți cratița de pe foc și adăugați untul. Amestecați-l cu crema, până la omogenizare. Lăsați-o puțin să se răcească.

9. Scoateți blatul din cuptor, transferați-l pe masă cu tot cu hârtie și lăsați-l să se răcească puțin sub un prosop.

10. Asamblați rulada: întoarceți blatul cu partea netedă în sus și ungeți-l cu crema răcită, lăsând câte 1 cm liber de la fiecare margine. Rulați-l în formă de rulou nu foarte strâns și înfășurați-l în hârtie de copt. Dați rulada la frigider pentru 5 ore sau peste noapte.

11. Scoateți rulada din frigider și presărați-o cu zahăr pudră. Porționați-o și savurați-o cu multă plăcere! Este absolut savuroasă, cu un gust asemănător eclerurilor!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!