O a doua viață pentru mușcată: iată cum puteți transforma o plantă alungită într-o tufă frumoasă și pufoasă!

Mușcatele sunt plantele preferate ale multor oameni, deoarece nu sunt pretențioase și sunt destul de rezistente la stres și înfloritoare. Cu toate acestea, cu timpul, mușcatele, la fel ca și alte plante, pot deveni foarte butucănoase, din cauza întinderii permanente spre lumină. Astfel, în loc de o tufă frumoasă și pufoasă, vă alegeți cu un băț înalt și adesea strâmb, cu frunze în vârf. Cu toate acestea, chiar și o astfel de plantă poate fi readusă la o a doua viață, redându-i aspectul său luxuriant inițial.

Totul este foarte simplu: metoda dată presupune tăierea mușcatei aproape de la rădăcină. Pentru aceasta, veți avea nevoie de un cuțit ascuțit pe care trebuie să-l tratați cu alcool înainte de a-l folosi. După ce ați pregătit cuțitul, măsurați aproximativ 10-15 cm în sus de la bază, adică aproximativ 4-5 muguri vii, și tăiați tulpina plantei.

Nu este necesar să tratați tăietura cu ceva, deoarece și așa se va usca și se va vindeca destul de ușor. Cu toate acestea, planta însăși trebuie fertilizată cu un fertilizator complex, de preferință cu azot, pentru a stimula înverzirea, deoarece acesta este primul lucru de care are nevoie pentru a crește.

După ce ați tăiat vârful, ați rămas cu o tulpină destul de bună, pe care o puteți folosi pentru înmulțire. Măsurați aproximativ 10-15 cm din vârful tulpinei, îndepărtați frunzele în exces și mai ales mugurii, astfel încât să nu tragă asupra lor toată nutriția. Tăiați butașul.

Lăsați-l să se usuce în zona de tăiere timp de aproximativ 6 ore, până când frunzele vor începe să se ofilească ușor. Apoi faceți o gaură în solul pregătit și introduceți ușor butașul în ea. Umeziți și fertilizați solul.

Asta e tot, acum trebuie să așteptați rezultatul. În acest scop, puneți plantele într-un loc „liniștit”, fără căldură, curenți de aer și lumină puternică. În câteva luni, veți obține o tufă luxuriantă ca aceasta.

Spor la grădinărit!

New