O alternativă reușită pentru mezelurile din comerț pentru masa de sărbătoare – terină din ciolan de porc. Aperitiv delicios și aspectuos!

Terina din ciolan de porc este o alternativă reușită pentru mezelurile cumpărate din comerț pentru masa de sărbătoare. Aceasta, fiind un produs preparat în condiții casnice, va fi apreciată mai mult și savurată cu plăcere printre primele produse de pe masă!

INGREDIENTE:

– 2 ciolane de porc;

– 1 lingură sare;

– câteva boabe de piper negru;

– 1 morcov;

– 2 cepe de mărime medie;

-2 frunze de dafin;

– câteva crenguțe de pătrunjel;

– 2 căței de usturoi;

– 1 linguriță de boia de ardei dulce (sau de fulgi de ardei);

– 150 ml de zeamă în care a fiert carnea;

MOD DE PREPARARE:

1. Puneți ciolanele de porc într-o cratiță și acoperiți-le cu apă. Puneți vasul pe foc și aduceți apa în punctul de fierbe. Aveți grijă să îndepărtați spuma care va apărea.

2. După aceasta, adăugați sarea, boabele de piper negru, morcovul și cepele decojite. Acoperiți vasul cu un capac și lăsați ciolanele să fiarbă timp de 3,5 ore. Iar cu 15 minute înainte să fie gata, adăugați și frunzele de dafin.

3. Scoateți ciolanele din zeamă și dezosați-le. Apoi scoateți carnea de pe șorici, încercând să-l păstrați cât mai întreg și tăiați-o mărunt cu cuțitul. Puneți-o pe toată într-un bol adânc.

4. Tocați mărunt câteva crenguțe de pătrunjel și puneți-le peste carne.

5. De asemenea, adăugați usturoiul trecut prin presă, sare, piper negru măcinat, fulgi de ardei sau boia de ardei dulce și zeama în care a fiert carnea. Amestecați foarte bine.

6. Tapetați forma cu o folie alimentară. Așezați șoriciul la baza ei, apoi distribuiți carnea și acoperiți-o bine cu folie alimentară. Dați forma la frigider peste noapte.

7. A doua zi, îndepărtați folia alimentară, feliați terina și savurați-o cu poftă!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!