O ciorbă clasică în stil polonez cu varză murată – deosebit de gustoasă!

Astăzi, vă prezentăm o rețetă de ciorbă care îmbină simplitatea cu savoarea. Această ciorbă este preparată din ingrediente obișnuite, dar rezultatul este o explozie de arome care vă vor cuceri de la prima lingură savurată. Gustul ei unic nu poate fi confundat cu nimic!

INGREDIENTE:

– 100 g de slănină;

– 100 g de cârnăciori afumați;

– 1 ceapă;

– 1 morcov;

– câte 50 g de tulpină de țelină, rădăcină de pătrunjel și rădăcină de țelină;

– 1 ardei dulce;

– 100 g de varză murată;

– 3 căței de usturoi;

– 1 ardei iute;

– sare, rozmarin și cuișoare (după gust);

– 3 cartofi de mărime medie;

– 1,5 l de supă de legume.

MOD DE PREPARARE:

1. Tăiați slănina în formă de cubulețe, iar cârnăciorii în formă de rondele.

2. Încingeți o cratiță cu puțin ulei vegetal și prăjiți slănina și cârnăciorii în ea, timp de 5 minute. Apoi scoateți totul într-o farfurie.

3. Adăugați ceapa tăiată în formă de cubulețe în uleiul rămas și prăjiți-o puțin. Apoi adăugați morcovul dat prin răzătoarea cu găuri mari. Amestecați și lăsați-l să se prăjească, până când se va înmuia.

4. Între timp, tăiați țelina, rădăcina de țelină și de pătrunjel în formă de cubulețe. Când morcovul s-a înmuiat, adăugați totul în cratiță, amestecați și lăsați să se prăjească puțin.

5. După aceasta, adăugați ardeiul dulce tăiat în formă de cubulețe, cârnăciorii, slănina și varza murată. Amestecați.

6. Tocați mărunt câțiva căței de usturoi și un ardei iute (sau adăugați după gust) și adăugați-i și pe ei în cratiță. Asezonați ingredientele cu sare, rozmarin și cuișoare după gust și amestecați. Acoperiți vasul cu un capac și lăsați legumele să se înăbușe timp de 10 minute.

7. În final, adăugați cartofii tăiați în formă de cubulețe de mărime medie și supa de legume. Amestecați și acoperiți vasul cu un capac. Lăsați supa să fiarbă la foc mediu, timp de 20 de minute.

8. Supa aromată și foarte delicioasă este gata! Savurați-o cu poftă!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!