O gustare din ciuperci pentru masa festivă, care va surprinde pe toți oaspeții dvs.!

Ciupercile pregătite după această rețetă ies foarte aromate și gustoase! Sunt potrivite atât pentru mesele de sărbătoare, servite în calitate de gustare, cât și pentru utilizarea în diferite salate.

INGREDIENTE:

– 700 g de ciuperci champignon;

– 2 căței de usturoi;

– 1 ceapă;

Pentru marinadă:

– 100 ml de apă;

– 50 ml de ulei vegetal de floarea-soarelui;

– 3 linguri de oțet (noi avem oțet de orez de 3%);

– 1 linguriță de sare;

– 1 linguriță de zahăr;

– jumătate de linguriță de piper negru măcinat;

– jumătate de linguriță de coriandru măcinat;

– 1 linguriță de amestec de ierburi uscate,

– câte 4 crenguțe de mărar și pătrunjel;

– 2 frunze de dafin.

MOD DE PREPARARE:

1. Curățați și spălați ciupercile. Uscați-le cu prosoape de hârtie.

2. Pregătiți marinada: turnați apa și uleiul vegetal într-o crăticioară. Adăugați sarea, zahărul, coriandrul măcinat, ierburile uscate și frunzele de dafin. De asemenea, adăugați și crenguțele de mărar și pătrunjel tăiate mășcat. Amestecați ingredientele și transferați cratița pe foc. Aduceți conținutul acesteia în punctul de fierbere.

3. Dacă ciupercile dvs. sunt mari ca ale noastre, tăiați-le în formă de rondele, iar dacă sunt mărunțele, vă recomandăm să le lăsați întregi.

4. Transferați ciupercile în crăticioara cu marinadă. Amestecați-le bine. De îndată ce vor da în clocot, mai gătiți-le timp de 7 minute. Acestea vor scădea semnificativ în volum și vor lăsa propriul suc.

5. Pregătiți borcanele: Decojiți ceapa și tăiați-o în formă de jumătăți de rondele. Adăugați puțină ceapă la baza fiecărui borcan. De asemenea, adăugați câteva rondele de usturoi.

6. Scoateți ciupercile de pe foc. Adăugați oțetul, amestecați și lăsați-le să se răcească puțin.

7. Transferați ciupercile în borcane și umpleți-le cu marinadă. Adăugați frunzele de dafin deasupra. Acoperiți borcanele cu capace și lăsați-le în frigider peste noapte. Dimineața următoare le veți putea consuma cu plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New