O gustare foarte reușită, pregătită din ingrediente pentru bănuți!

Dacă și dvs. iubiți slănina sub orice formă, atunci vă propunem să încercați această ruladă aperitivă, pe care o veți servi pe pâine cu multă plăcere. De asemenea, o puteți pregăti și pentru masa de sărbătoare.

INGREDIENTE:

– 1 kg de slănină;

– 2 cepe de mărime medie;

– 2 morcovi;

*Puteți ajusta cantitatea de legume după placul dvs.

– 1 linguriță de sare;

– 1 linguriță de condiment pentru frigărui;

– 1,5 lingurițe de boia de ardei dulce;

– 1 linguriță de usturoi uscat (sau proaspăt);

– 1 ou.

MOD DE PREPARARE:

1. Tăiați slănina în formă de pai și puneți-o într-un bol încăpător.

2. Curățați cepele de coajă și tăiați-le în formă de cubulețe. De asemenea, dați morcovul prin răzătoarea cu găuri mari. Puneți legumele peste slănină.

3. Asezonați totul cu sare, piper negru măcinat, usturoi uscat, condiment pentru frigărui și boia de ardei dulce. Amestecați. Acoperiți bolul cu o farfurie și lăsați slănina să se marineze la temperatura camerei timp de 30-40 de minute.

4. După aceasta, adăugați oul și mai amestecați bine încă o dată.

5. Împărțiți amestecul în jumătate și adăugați-l în două pungi de copt. Rulați-le pe ambele în formă de rulou. Apoi fixați-le cu ață alimentară.

6. Așezați ruladele obținute într-o formă potrivită și dați-le la cuptor. Coaceți-le la temperatura de 170°C, timp de 60 de minute.

7. Scoateți-le din cuptor, înțepați-le la bază cu o scobitoare, ca să poată curge toată grăsimea în exces, apoi așezați o farfurie cu o greutate peste ele. Lăsați-le așa să se răcească, apoi dați-le la frigider pentru 12 ore.

8. Savurați deliciul obținut de slănină cu multă plăcere!

*Noi îl păstrăm la congelator. Apoi scoatem și ne feliem câte o bucățică și o savurăm pe pâine.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!