O gustare grozavă din roșii proaspete: pur și simplu perfectă pentru frigărui!

Salsa este un sos tradițional mexican din roșii mărunțite. În limba spaniolă „pico de gallo” înseamnă „ciocul cocoșului”. În trecut sosul era mâncat cu mâinile și într-o zi cineva a făcut o asociere amuzantă: dacă sunt îndoite degetele mijlociu, arătător și mare, se formează o figură asemănătoare cu ciocul acestei păsări.

Salsa clasică trebuie să conțină cele 3 culori ale steagului mexican: verde, alb și roșu. De fapt, ea este un sos consistent, în care se înmoaie mâncarea, ca să i se intensifice gustul. Dacă vă plac sosurile picante pentru carne sau chipsuri, pregătiți neapărat deliciosul „pico de gallo”.

INGREDIENTE:

-3 roșii;

-o ceapă;

-2 ardei chilli;

-un lime;

-o legătură de coriandru;

-sare, piper negru măcinat — după gust.

MOD DE PREPARARE:

1.Tăiați ceapa și roșiile în cubulețe.

2.Spălați, uscați și mărunțiți coriandrul.

3.Curățați ardeii iuți de semințe și tăiați-i mărunt. Pentru acest fel de mâncare sunt potrivite 2 soiuri de ardei iuți: jalapeno și serrano.

4.Stoarceți sucul din lime. Nu-l înlocuiți cu lămâie galbenă: gustul va fi diferit.

5.Combinați toate ingredientele pregătite. Asezonați-le cu sucul de lime și celelalte condimente. Amestecați foarte bine.

6.Acoperiți sosul cu un capac și dați-l la frigider pentru 20 minute, ca să se pătrundă.

Gata! Aceasta este varianta de bază a sosului, care niciodată nu lipsește de pe mesele mexicane. Sosul poate fi servit ca atare sau adăugat la felurile principale de mâncare. Încercați neapărat să pregătiți acest deliciu și scrieți-ne părerile voastre în comentarii!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!