O pregătesc în fiecare zi de când am învățat această metodă! Rețetă foarte gustoasă și ușoară!

Rețetă de pâine delicioasă cu umplutură de cașcaval, pregătită după o metodă specială. Aceasta iese foarte aspectuoasă și savuroasă. Merită să fie încercată de fiecare!

INGREDIENTE:

– 1 pahar de apă caldă (200 ml);

– 1 pahar de lapte cald (200 ml);

– 1 lingură de zahăr (20 g);

– 8 g de drojdie uscată;

– 1 ou (albușul);

– 90 ml de ulei vegetal de floarea-soarelui;

– 600 g de făină;

– 150 g de cașcaval;

– 1 gălbenuș de ou + 2 lingurițe de lapte (pentru ungere);

– semințe de susan (pentru decor).

MOD DE PREPARARE:

1. Pregătiți aluatul: turnați laptele și apa caldă într-un bol adânc. Adăugați zahărul și drojdia uscată și omogenizați ingredientele cu ajutorul unui tel.

2. Acoperiți bolul cu o folie alimentară și dați drojdiei 5 minute să se dizolve bine. Apoi separați și încorporați albușul de ou și uleiul vegetal.

3. Cerneți 500 g de făină direct în bol și amestecați aluatul cu spatula. Apoi mai cerneți 100 g și treceți la frământatul cu mâna. Trebuie să obțineți o bilă omogenă și nelipicioasă de aluat.

4. Transferați aluatul obținut în bolul uns cu ulei. Acoperiți-l cu o folie alimentară și lăsați-l să dospească timp de 30 de minute la cald.

5. Transferați aluatul dospit pe suprafața de lucru și împărțiți-l în două bucăți egale. Modelați-le în formă de bile. Acoperiți-o pe una dintre ele cu un prosop curat de bucătărie.

6. Iar pe cealaltă bilă întindeți-o cu sucitorul într-un blat de formă dreptunghiulară și transferați-l pe o bucată de hârtie de copt. Apoi procedați la fel și cu cealaltă bilă de aluat.

7. În calitate de umplutură, veți avea nevoie de cașcaval tare, dat prin răzătoarea cu găuri mari. Distribuiți-l uniform peste unul dintre blaturi, apoi așezați-l pe cel de-al doilea deasupra și lipiți bine marginile. Mai treceți un pic cu sucitorul deasupra.

8. După aceasta, folosind grila curată a cuptorului, aplicați un desen în formă de pătrate pe suprafața aluatului. Apoi luați o racletă și treceți cu ea pe ornamentul obținut.

9. Așezați blatul pe o tavă și periați-l cu un amestec de gălbenuș de ou și lapte. În final, presărați-l cu semințe de susan.

10. Coaceți pâinea în cuptorul preîncălzit până la 180°C, timp de 25-35 minute.

11. Scoateți-o din cuptor și savurați-o cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!