O prietenă din Coreea m-a învățat cum să pregătesc ceafa de porc atât de gustoasă – încercați neapărat și Dvs. rețeta!

Până nu demult, eram de părerea că ruladele din carne de porc se pregătesc greu și este nevoie de foarte mult efort pentru a face un asemenea preparat, în special pentru mesele festive. Însă o prietenă apropiată mi-a dezvăluit această rețetă simplă și rapidă și a zis să o încerc neapărat.

După ce am pregătit-o pentru prima dată, mi-a plăcut atât de mult, încât sunt sigură că o voi mai pregăti de foarte multe ori. Procesul de lucru creează o adevărată plăcere, iar gustul obținut este greu de descris în cuvinte. Vă recomand rețeta cu mare drag și dvs.!

INGREDIENTE:

– 1,2 kg de ceafă de porc;

– 4 căței de usturoi;

– 3 lingurițe de muștar;

– 1 linguriță de sare;

– jumătate de linguriță piper negru măcinat;

– 1 linguriță de oregano uscat;

– jumătate de linguriță de curry;

Pentru umplutură:

– 2 linguri de ulei vegetal de floarea-soarelui;

– 2 cepe;

– 300 g de ciuperci champignon;

– sare (după gust);

– 2 linguri de capere;

– 70 g de bacon afumat crud;

Pentru sos:

– 2 linguri de miere;

– 1 lingură de muștar;

– 1 lingură de sos de soia;

– boia de ardei dulce (după gust).

MOD DE PREPARARE:

1. Pregătiți blatul de carne: spălați bine și uscați carnea cu ajutorul prosoapelor de hârtie. Tăiați-o treptat, transformând-o într-un blat dreptunghiular, cu grosimea de aproximativ 2-2,5 cm. Realizați niște incizii cu cuțitul pe suprafața lui.

2. Acoperiți blatul cu o folie alimentară și bați-l cu ajutorul unui ciocan pentru carne, până când veți obține o grosime uniformă.

3. Treceți usturoiul prin presă și masați blatul cu el, apoi ungeți-l bine cu muștar.

4. Pregătiți amestecul de condimente: combinați sarea cu piperul negru măcinat, oregano uscat și curry într-un recipient. Presărați blatul de ceafă de porc cu amestecul obținut, apoi masați-l bine încă o dată.

5. Împăturiți blatul și lăsați-l să se marineze timp de 30 de minute.

6. Pregătiți umplutura: tăiați cepele în formă de cubulețe și prăjiți-le într-o tigaie încinsă cu ulei vegetal, până când se vor înmuia.

7. Tăiați ciupercile în formă de felii și puneți-le în tigaie. Asezonați totul cu sare și prăjiți ciupercile puțin împreună cu ceapa, apoi scoateți-le într-un bol.

8. Adăugați caperele la ciuperci și amestecați.

9. Acoperiți o parte din blatul de carne cu feliile de bacon și distribuiți umplutura de ciuperci deasupra lor.

10. Rulați blatul în formă de ruladă, apoi fixați-o bine cu ață alimentară. Transferați-o într-o formă de copt tapetată cu staniol uns cu ulei vegetal. Acoperiți-o și deasupra cu staniol și lăsați-o să se marineze timp de 1 oră.

11. Pregătiți sosul: combinați mierea cu muștarul și sosul de soia într-un recipient potrivit.

12. Periați rulada cu sosul obținut și acoperiți-o din nou cu staniol în două straturi. Coaceți-o în cuptorul preîncălzit până la 180°C, timp de 60 de minute. După aceasta, îndepărtați staniolul, stropiți-o cu propriul suc și presărați-o cu boia de ardei dulce. Lăsați-o să se rumenească timp de 15-20 de minute.

13. Scoateți preparatul din cuptor și lăsați-l puțin să se „odihnească”. După aceasta, feliați-l și savurați-l cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!