O prietenă din Spania mi-a împărtășit rețeta acestor chifle delicioase! Merită să fie încercat de fiecare gospodină!

Vă prezint o rețetă de chifle absolut delicioase și frumoase, care vă vor cuceri de la prima degustare. Mie mi-a fost împărtășită de o prietenă din Spania. Aluatul acestora este atât de reușit, încât vă recomand să-l salvați și dvs. în copiuța de aluaturi. De asemenea, vă propunem să coaceți împreună cu noi aceste chifle savuroase!

INGREDIENTE:

Pentru maia:

– 12 g de drojdie uscată;

– 2 linguri de zahăr;

– 400 ml de lapte;

– 100 g de făină;

Pentru aluat:

– 2 albușuri de ouă;

– 100 g de zahăr pudră;

– 50 g de unt topit;

– 550 g de făină;

– jumătate de linguriță de sare;

– ulei vegetal de floarea-soarelui;

Ingrediente suplimentare:

– 2 gălbenușuri de ouă + 1 lingură de apă.

MOD DE PREPARARE:

1. Pregătiți maiaua: amestecați laptele cu drojdia uscată, zahărul și făina într-un bol adânc, folosind telul. Acoperiți bolul cu o folie alimentară și lăsați drojdia să se activeze timp de 25-30 de minute.

2. Pregătiți aluatul: după activare, adăugați albușurile de ouă, untul topit și zahărul pudră în bolul cu maia. Amestecați totul cu telul.

3. Cerneți făina direct în bol, adăugați sarea și amestecați aluatul cu spatula, până când se va aduna într-o bilă.

4. Transferați-l pe suprafața de lucru presărată cu făină și continuați să frământați o bilă de aluat neted, omogen și nelipicios de mâini. Acoperiți-l cu un bol și lăsați-l să se „odihnească” timp de 10 minute.

5. După aceasta, tăiați aluatul în 12 bucățele egale și modelați-le în formă de bile. Puneți-le pe un platou, acoperiți-le cu un prosop și lăsați-le să se ridice timp de 15 minute.

6. Presărați fiecare biluță cu făină și întindeți-o cu sucitorul într-o foaie dreptunghiulară, cât de subțire reușiți. Ungeți-o cu puțin ulei vegetal.

7. Pliați foaia de aluat în jumătate și tăiați-o în fâșii cu lățimea de 1 cm, lăsând 1 cm liber de la marginea ovală (vedeți în imaginea de mai jos).

8. Desfaceți aluatul și întindeți puțin fâșiile. Rulați fiecare capăt în formă de spirală, cu direcția spre centru. Apoi suprapuneți-le una peste alta. Aplatizați-le puțin cu degetele.

9. Modelați astfel toate chiflele și puneți-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Acoperiți-le cu o folie și lăsați-le să crească timp de 20 de minute.

10. Periați chiflele cu un amestec de gălbenușuri de ouă și apă. Coaceți-le în cuptorul preîncălzit până la 180ºC, timp de 20 de minute.

11. Apoi scoateți-le din cuptor și savurați-le cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!