O rețetă deosebită, pregătită din cartofi! Va deveni gustarea dvs. preferată!

O gustare savuroasă din cartofi, care vă va cuceri din prima cu gustul și textura sa. Este o rețetă pe care v-o recomandăm cu drag să o încercați.

INGREDIENTE:

– 900 g de cartofi;

– 2 linguri de amidon de porumb;

– sare, piper negru măcinat, boia de ardei dulce (după gust);

– câteva crenguțe de pătrunjel;

– 2 ouă;

– 100 g de pesmet:

– 2 linguri de parmezan ras;

– ulei vegetal de floarea-soarelui.

MOD DE PREPARARE:

1. Decojiți cartofii și puneți-i la fiert într-o cratiță cu apă cu sare. Tăiați-i în câteva bucăți, dacă sunt prea mășcați.

2. Scurgeți cartofii fierți de apă și puneți-i într-un bol adânc. Pisați-i cu o furculiță, până când se vor transforma în piure. După aceasta, condimentați-i cu sare, piper negru măcinat și boia de ardei dulce (după gust). De asemenea, adăugați și pătrunjelul tocat mărunt. Amestecați ingredientele până la omogenizare!

3. Adăugați amidonul de porumb, amestecați și formați bila finală de aluat.

4. Transferați aluatul pe suprafața de lucru și împărțiți-l în șase părți. După aceasta, modelați-le în formă de rulouri de aceeași grosime.

5. Aplatizați-le cu dinții unei furculițe (pe lungime). Tăiați ruloul în bucățele cu un cuțit ascuțit, orientându-vă după desenul lăsat de furculiță.

6. Bateți ouăle într-un bol adânc cu o furculiță. De asemenea, într-un recipient separat, încorporați pesmetul cu parmezanul ras.

7. Luați câte o pernuță de cartofi și înmuiați-o în amestecul de ouă, apoi treceți-o prin pesmet și parmezan. Puneți-le din nou pe tocător.

8. Mai aplatizați-le puțin cu dinții unei furculițe.

9. Încingeți o tigaie cu suficient ulei vegetal. Prăjiți pernuțele obținute pe ambele părți, până când se vor rumeni frumos. Scoateți-le pe un platou tapetat cu prosoape de hârtie, pentru a îndepărta excesul de ulei.

10. Serviți-le cu plăcere alături de sosul dvs. preferat!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!