O rețetă ușoară și rapidă de plăcinte cu umplutură de carne ca acestea încă nu ați încercat! Toți care le gustă, le îndrăgesc!

Astăzi vă prezint o rețetă foarte reușită de plăcinte cu umplutură de carne, care aduc laolaltă gustul savuros al cărnii de vită și delicatețea unui aluat subțire și plăcut. Aceste plăcinte sunt atât de delicioase și suculente, încât vor deveni rapid preferatele tuturor celor care le vor gusta. Fie că le serviți la prânz sau la cină, ele vor fi întotdeauna o alegere excelentă!

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

– 700 g de făină;

– 1 linguriță de sare;

– 500 ml de apă caldă;

Pentru umplutură:

– 1 kg de carne tocată de vită;

– 150 g de grăsime de coadă de oaie;

– 2 cartofi;

– 3 cepe;

– 10 g de sare;

– 1 linguriță de chimion;

– piper negru măcinat și boia dulce afumată și boia de ardei dulce (după gust);

– jumătate de linguriță de coriandru;

– 1 ou (pentru uns).

MOD DE PREPARARE:

1. Pregătiți aluatul: cântăriți 700 g de făină de grâu de cea mai bună calitate și cerneți-o într-un vas încăpător. Adăugați o linguriță de sare (preferabil sare de mare) și 500 ml de apă de temperatura camerei în centrul făinii. Amestecați ingredientele până obțineți un aluat moale, care își păstrează bine forma.

2. Transferați aluatul pe suprafața de lucru și frământați-l timp de 5-7 minute. Acoperiți-l cu un bol sau cu o folie alimentară pentru a preveni uscarea acestuia și lăsați-l să se „odihnească” timp de 30 de minute.

3. Pregătiți umplutura: puneți carne tocată de vită într-un vas încăpător. Adăugați grăsimea tăiată în bucăți mici, cartofii dați prin răzătoarea cu găuri mari și cepele tăiate foarte mărunt cu cuțitul peste ea. După ce ați tăiat ceapa, strângeți-o puțin în palme, pentru a o înmuia și pentru a preveni ruperea aluatului în timpul modelării plăcintelor.

4. Adăugați condimentele: sarea (în proporție de 1 g de sare la 1 kg de carne), piperul negru măcinat, boiaua dulce afumată, boiaua de ardei dulce, chimionul și coriandrul uscat. De asemenea, turnați apa peste ingrediente și amestecați totul foarte bine cu mâna.

5. După ce aluatul s-a odihnit, împărțiți-l în două părți inegale: una va fi baza, iar cealaltă va fi partea superioară a plăcintelor. Împărțiți fiecare parte în patru bucăți mai mici. Deci, noi am obținut 4 bile de 200 g și 4 bile de 84 g. Puneți bilele pe o tavă presărată cu făină și lăsați-le să se „odihnească” timp de 10 minute sub o folie și un prosop.

6. După ce aluatul s-a „odihnit”, începeți să modelați plăcintele: întindeți fiecare bucată de aluat într-o lipie subțire (însă nu foarte subțire, ca să nu fie prea dure).

7. Așezați suficientă umplutură o una dintre lipiile de bază și așezați una mai mică pe centrul umpluturii. Lipiți marginile lipiilor împreună, creând un model de cosiță. Ungeți plăcinta cu ou bătut.

8. După ce ați modelați plăcinta direct pe tava presărată cu făină, realizați un orificiu în centrul ei și dați-o la cuptor. Coaceți-o la temperatura de 250°C, timp de 15-20 de minute, sau până când se va rumeni.

9. Modelați astfel și celelalte trei plăcinte și coaceți-le pe rând la cuptor. După ce le scoateți din cuptor, ungeți-le cu unt și acoperiți-le cu un prosop sau o folie pentru 15 minute, ca să se înmoaie. Apoi le puteți savura cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!