Oricâte aș conserva, niciodată nu ajung: mere marinate pentru iarnă!

O rețetă simplă, rapidă și foarte reușită de marinare a merelor pentru iarnă. Aceasta nu necesită sterilizare sau alte operațiuni în plus. Trebuie doar să puneți merele în borcane și să le acoperiți cu marinadă rece. Merită să pregătiți și dvs. câteva borcane cu astfel de mere savuroase!

INGREDIENTE:

– mere de soiuri târzii;

– frunze de vișin;

Pentru marinadă: la 1,5 l de apă:

– 30 g de sare (1 lingură);

– 120 g de zahăr (puteți pune și mai puțin);

Pentru fiecare borcan de 3 l:

– 1 lingură de pudră de muștar (opțional).

MOD DE PREPARARE:

1. Pregătiți marinada: amestecați apa cu sarea și zahărul, până la dizolvarea completă. Apa trebuie să fie rece, filtrată, sau fiartă și răcită. Noi vom pregăti 5 l de marinadă.

2. Spălați bine merele și frunzele de vișin. Codițele merelor păstrați-le.

3. La baza fiecărui borcan de 3 l, adăugați câte 3-4 frunze de vișin, nu mai mult, deoarece vor da amărăciune. După aceasta, umpleți-l cu mere.

4. Umpleți borcanele cu marinada pregătită, astfel încât merele să fie acoperite complet. Închideți-le cu orice fel de capace aveți, însă nu foarte ermetic, astfel încât aerul să aibă acces în ele. Însă dacă aveți capace de plastic, le puteți închide cu ele fără de griji, fără să lăsați loc pentru aer.

5. Lăsați borcanele la temperatura camerei, timp de 5-7 zile, după aceasta, depozitați-le în cămară. Peste 1-1,5 luni, merele vor putea fi deja consumate! Savurați-le cu poftă!

*Pentru ca merele să poată fi păstrate până la primăvară, vă recomandăm să adăugați câte o lingură de pudră de muștar în fiecare.

Sfat: Dacă observați că merele au absorbit marinada din borcan, nu le lăsați să se înnegrească. Turnați apă rece, filtrată deasupra, astfel încât să fie bine acoperite cu lichid.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!