Pâine coaptă și conservată în borcane (fără frământare) – poate fi păstrată intactă timp de 1 an!

Rețetă de pâine cu semințe, coaptă și păstrată în borcane timp de 1 an. Aceasta iese foarte bună la gust, nutritivă și își păstrează textura chiar și după o perioadă lungă de timp.

INGREDIENTE:

– 25 g de drojdie proaspătă;

– 470 ml de apă călduță;

– 600 g de făină;

– 1,5 lingurițe de sare;

– 2 lingurițe de semințe de chia;

– ulei vegetal de floarea-soarelui.

MOD DE PREPARARE:

1. Dizolvați drojdia proaspătă într-un vas cu apa călduță.

2. Cerneți făina într-un bol adânc, adăugați sarea și amestecați. După aceasta, turnați compoziția de drojdie în bol și amestecați aluatul cu spatula, până la omogenizare.

3. Încorporați semințele de chia. Acoperiți bolul cu o folie alimentară și lăsați aluatul să dospească timp de 30 de minute.

4. Peste 30 de minute, pregătiți borcanele weck cu garnituri de cauciuc și cleme metalice: scoateți garniturile și puneți-le în apă fierbinte.

5. Ungeți borcanele și palmele dvs. cu ulei vegetal. Umpleți borcanele pe jumătate cu aluat, apoi ștergeți excesul din partea de sus cu un prosop de hârtie. Nu adăugați mai mult aluat, deoarece va crește în timpul coacerii.

6. Înainte să puneți borcanele în cuptor, ungeți-le în partea de sus cu ulei vegetal. Dați-le în cuptorul preîncălzit până la 200ºC, timp de 50 de minute.

7. Scoateți-le din cuptor și puneți garniturile de cauciuc înapoi. Apoi închideți-le bine cu capacele lor, lăsați-le să se răcească și depozitați-le într-un loc răcoros până la utilizare.

8. Iată cum arată pâinea în secțiune:

*Termenul de valabilitate al acesteia este de 1 an.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!