Papricaș rețetă ungurească – carnea de pui pregătită astfel, va fi delicioasă alături de orice garnitură!

Există numeroase moduri de a pregăti carnea de pui la tigaie, însă anume sosurile îi conferă un gust deosebit și o savoare unică. În această rețetă, vom folosi în sos legume de sezon, care vor face carnea suculentă, aromată și foarte gustoasă. Veți obține un deliciu apetisant, pe care îl veți putea servi alături de orice garnitură!

INGREDIENTE:

– 1-2 lingurițe de ulei vegetal de floarea-soarelui;

– 20 g de unt;

– 1 ceapă mare;

– 2 căței de usturoi;

– sare și zahăr (după gust);

– 1 ardei dulce;

– 1 lingură de boia dulce afumată;

– 1 lingură de făină;

– 200 ml de roșii rase sau 2 linguri de pastă de tomate (sau un pahar de suc de roșii);

– carne de pui (după preferință);

– câteva boabe de ienibahar și piper negru;

– 1 frunză de dafin;

– verdeață după gust (coriandru, mărar sau pătrunjel verde).

MOD DE PREPARARE:

1. Încingeți o tigaie încăpătoare cu un pic de ulei vegetal și unt. Puneți carnea în ea (cu pielea în jos) și prăjiți-o timp de câteva minute pe fiecare parte, până când se va rumeni puțin. Apoi scoateți-o într-o farfurie.

2. În uleiul rămas în tigaie, adăugați ceapa și usturoiul tocat mărunt, asezonați-le cu un praf de sare și unul de zahăr și prăjiți-le până când vor începe să se rumenească.

3. Dați ardeiul dulce prin răzătoarea cu găuri mari și puneți-l în tigaie. Amestecați-l și lăsați-l să se prăjească timp de câteva minute.

4. Între timp, dați câteva roșii prin răzătoarea cu găuri mari (coaja nu o folosiți).

5. Când ardeiul s-a înmuiat, adăugați făina și boiaua dulce afumată. Prăjiți totul timp de 30-40 de secunde, amestecând în continuu.

6. Adăugați roșiile, un praf de sare și de zahăr în tigaie. Amestecați.

7. După aceasta, așezați bucățile de carne deasupra sosului și acoperiți tigaie cu un capac. Lăsați carnea să se pregătească la foc mic, timp de aproximativ 40 de minute. Peste 20 de minute, să o întoarceți pe partea opusă.

8. Peste 40 de minute, adăugați boabele de piper negru și de ienibahar, frunza de dafin și verdeața tocată mărunt. Peste 1 minut, stingeți focul și lăsați mâncarea să se „odihnească” sub capac, timp de aproximativ 10 minute.

9. Mâncarea este gata! Savurați carnea obținută la cină, alături de o garnitură potrivită (noi avem un piure de cartofi) cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!