Pârjoale delicioase pentru bănuți! Este una dintre cele mai reușite rețete fără ouă și făină!

Datorită cartofilor, pârjoalele pregătite după această rețetă ies foarte suculente și moi. În plus, amidonul din cartofi leagă carnea tocată, ceea ce face posibilă renunțarea la utilizarea ouălor și a făinii – ele fac pârjoalele mai tari. Prin urmare, obținem niște pârjoale gustoase, simple și pentru bănuți!

INGREDIENTE:

– 500 g de carne tocată (la alegere);

– 500 g de cartofi;

– 200 g de ceapă;

– 2 căței de usturoi;

– 30 g de unt;

– 1 lingură de maioneză;

– 1 linguriță de boia dulce afumată;

– pătrunjel (după gust);

– sare și piper negru măcinat (după gust).

MOD DE PREPARARE:

1. Prăjiți ceapa tăiată foarte mărunt într-o tigaie încinsă cu un cubuleț de unt, până când se va înmuia. Adăugați usturoiul tocat mărunt și prăjiți-l și pe el timp de 1 minut. Scoateți prăjeala pe o farfurie și lăsați-o să se răcească.

2. Curățați cartofii de coajă și dați-i prin răzătoarea cu găuri mici, într-un bol adânc. Nu-i scurgeți de zeamă.

3. Adăugați prăjeala de ceapă și usturoi peste cartofi, carnea tocată, maioneza, pătrunjelul tocat foarte mărunt cu cuțitul și asezonați ingredientele cu boia dulce afumată, sare și piper negru măcinat după gust. Amestecați totul foarte bine cu mâna.

4. Înmuiați-vă palmele în apă și modelați pârjoalele de forma și mărimea dorită. Noi am modelat 10, de mărime mare, ca să fie mai suculente.

5. Prăjiți pârjoalele într-o tigaie încinsă cu ulei vegetal, timp de câteva minute pe fiecare parte, doar până când vor prinde crustă.

6. Scoateți-le într-o formă de copt. Continuați să le coaceți în cuptorul preîncălzit până la 160°C, timp de aproximativ 30 de minute.

7. Pârjoalele suculente, aromate și foarte apetisante sunt gata! Savurați-le la cină cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!