Pârjoale din carne de pui pentru masa de Paști: un deliciu original și foarte festiv!

Vreți o rețetă, care îi va impresiona pe toți membrii familiei dumneavoastră? Se prepară ușor, ingredientele ei sunt simple și disponibile, însă rezultă un deliciu nemaipomenit. „Cuiburile” din carne tocată cu cașcaval și ouă de prepeliță — sună extraordinar! Acest fel de mâncare este foarte aspectuos și cu siguranță va fi potrivit pentru masa festivă.

Când vorbim despre cuiburi, ne gândim la păsări. Și, corespunzător, dacă vine vorba de păsări, trebuie să utilizăm carne tocată de pui sau curcan. Astfel nu vom încălca lanțul semantic. Puteți înlocui ouăle de prepeliță, cu care veți umple „cuiburile” cu ouă de găină. Însă în asemenea caz coaceți preparatele într-o singură tură, adăugând ouăle de la început. Puteți să suplimentați umplutura cu ciuperci Champignon prăjite — mâncărica va fi încă mai senzațională!

INGREDIENTE:
-un kg de carne tocată de pui;

-2 cepe;

-un ou de găină;

-100 g de pesmet;

-condimente pentru pui — după gust;

-un praf de hamei suneli;

-½ linguriță de usturoi granulat;

-50 g de cașcaval tare;

-18 ouă de prepeliță;

-sare — după gust.

MOD DE PREPARARE:
1.Tăiați ceapa cât mai mărunt.

2.Puneți carnea tocată, ceapa mărunțită, pesmetul, condimentele și sarea într-un bol adânc. Adăugați oul de găină și amestecați foarte bine. Dați compoziția obținută la frigider pentru 30 minute.

3.Apoi divizați-o în 6 părți egale. Modelați-le sub formă de bile compacte și așezați-le pe tava de copt. Nu uitați să o tapetați în prealabil cu folie de aluminiu!

4.Aplatizați puțin bilele din carne cu mâna, după care realizați câte o adâncitură în mijlocul fiecăreia, folosind o lingură sau un pahar. Apoi coaceți-le timp de 15 minute la 180°C.

5.Scoateți tava din cuptor. Umpleți adânciturile preparatelor cu cașcaval ras (în strat plat). Apoi spargeți cu grijă câte 3 ouă de prepeliță în fiecare „cuib”. Străduiți-vă să nu lezați gălbenușurile.

6.Coaceți „cuiburile” încă 15-20 minute.

Priviți-le cât sunt de apetisante! Prieteni dragi, gătiți cu dragoste pentru voi înșivă și pentru cei dragi sufletelor voastre! Nu uitați să distribuiți rețetele noastre prietenilor voștri!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!