Pârjoale suculente fără prăjire și ulei vegetal: în 30 de minute vor fi gata să fie servite la cină!

Rețetă savuroasă de pârjoale, care va putea fi urmată chiar și de către un începător! Acestea ies atât de gustoase, încât altele nu veți mai dori să pregătiți!

INGREDIENTE:

– 1 kg de carne tocată (amestec de vită și porc);

– 250 g de ceapă;

– 1-2 ouă;

– 100 ml de lapte;

– 1 lingură de muștar (potrivit iute);

– 125 g de pâine;

– 50 g de unt;

– 1 cățel de usturoi;

– câteva crenguțe de pătrunjel;

– 1 linguriță de piper negru măcinat;

– sare (după gust).

MOD DE PREPARARE:

1. Înmuiați pâinea în lapte și lăsați-o deoparte.

2. Tăiați cepele și usturoiul în formă de cubulețe. Prăjiți mai întâi ceapa într-o tigaie încinsă cu un cubuleț de unt, apoi adăugați și usturoiul. Când legumele se vor înmuia, scoateți-le de pe foc.

3. Scoateți ceapa într-o farfurie și amestecați-o cu muștarul, piper negru măcinat și pătrunjelul tocat mărunt (câteva crenguțe).

4. Adăugați carnea tocată într-un bol adânc. Noi avem un amestec de carne de vită și porc. Peste ea, adăugați ceapa prăjită, pâinea înmuiată în lapte, ouăle și sare după gust. Amestecați totul foarte bine cu mâna, timp de 10-15 minute.

5. Înmuiați-vă palmele în apă și modelați pârjoale de mărime mare, ca să fie mai suculente. Puneți-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Noi am obținut 11 pârjoale.

6. Ungeți pârjoalele cu unt topit. Coaceți-le în cuptorul preîncălzit până la 180°C, timp de 30 de minute, sau până când se vor rumeni.

7. Scoateți-le din cuptor și savurați-le cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!