Pateuri fără să atingeți aluatul – gustoase cu umplutură de cartofi și ciuperci (la cuptor)!

Această rețetă de pateuri la cuptor este una dintre preferatele mele, deoarece umplutura o pot modifica cum doresc, mereu improvizând din ce găsesc prin frigider. De asemenea, îmi place să o pregătesc foarte des din motiv că nu necesită mult timp de lucru – doar pregătesc umplutura pe care o vreau, le rulez și le dau la cuptor. În schimb, obțin un aperitiv foarte gustos, pe care l-au îndrăgit deja mulți prieteni de ai mei.

INGREDIENTE:

– 700 g de cartofi;

– 30 g de unt;

– 400 g de ciuperci;

– 1-2 cepe;

– 1-2 linguri de smântână fermentată;

– sare și piper negru măcinat (după gust);

– 2 lipii;

– 200 ml de chefir;

-2 ouă;

– 1 linguriță de muștar.

MOD DE PREPARARE:

1. Curățați și spălați cartofii. Puneți-i într-o cratiță și acoperiți-i cu apă. Adăugați o linguriță de sare. Fierbeți-i până vor fi gata (sub capac).

2. Între timp, decojiți cepele și tăiați-le în formă de cubulețe. După aceasta, prăjiți-le pe o tigaie încinsă cu puțin ulei vegetal, până când se vor rumeni. Mai apoi, adăugați ciupercile. Ale noastre sunt de pădure și fierte pe jumătate. Asezonați-le cu sare și piper negru și gătiți-le până când vor fi gata (în cazul nostru – 15 minute).

3. Cartofii sunt gata. Înainte să scurgeți apa, păstrați într-un recipient separat aproximativ 100-150 ml de zeamă. Acum, pisați cartofii cu zdrobitorul pentru piure, adăugând untul și 100 ml de zeamă. Dacă, doriți, zeama de cartofi o puteți înlocui cu lapte.

4. Transferați ciupercile prăjite în piureul de cartofi și amestecați. După aceasta, încorporați și smântâna fermentată și mai adăugați sare și piper negru, dacă simțiți nevoia. Umplutura este gata!

5. În calitate de aluat, astăzi vom folosi niște foi de lipii. Ale noastre sunt de formă ovală, însă ideal ar fi să fie de formă dreptunghiulară. Noi le-am tăiat pe fiecare în trei părți, și le-am umplut pe fiecare cu umplutură, rulându-le în formă de rulou.

6. Așezați pateurile obținute într-o tavă unsă cu unt.

7. Într-un bol adânc, încorporați chefirul (smântână sau iaurt) cu ouăle și muștarul, folosind un tel. În final, asezonați amestecul cu sare și piper negru măcinat.

8. Turnați compoziția obținută peste rulourile din tavă, răspândind-o uniform.

9. Coaceți pateurile în cuptorul preîncălzit până la 180°C, timp de 20-25 minute.

10. Scoateți deliciul obținut din cuptor și savurați-l cu poftă!

Pateurile au ieșit foarte aromate, moi, rumene și gustoase! Merită să le încercați și dvs., vă asigurăm, deoarece rețeta este foarte reușită!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New