Pentru cârtițe și păsări din sticle de plastic în doar 7 minute – o metodă eficientă!

Vă prezentăm o metodă simplă de a confecționa o sperietoare pentru păsări și cârtițe pentru grădina dvs. de legume, pentru care veți avea nevoie doar de sticle de plastic și 7 minute din timpul dvs.!

Veți avea nevoie de:

– 4 sticle de plastic de 0,5 l;

– 1 sticlă de plastic de 1,5 l;

– 1 marker;

– 1 cuțit sau o foarfecă;

– un cui încins;

– u unealtă pentru găurire (de exemplu, un burghiu).

Mod de lucru:

1. Îndepărtați etichetele de pe toate sticlele. Pe fiecare sticlă mică, desenați și tăiați câte o petală ovală, care să cuprindă toată lungimea sticlei și jumătate de bază.

2. Luați capacul uneia dintre sticlele mici și desenați conturul acestuia pe patru părți ale sticlei mari. Decupați-le cu ajutorul unui cuțit sau foarfece.

3. Tăiați sticla mare în jumătate pe lățime.

4. Luați un cui încins și faceți un orificiu mare în centrul bazei sticlei mari. Largați orificiul cu o unealtă pentru găurire.

5. Introduceți sticlele mici în orificiile tăiate în partea superioară a sticlei mari și închideți-le cu capacele lor pe partea interioară. Asigurați-vă că toate sticlele mici sunt orientate în aceeași direcție pentru aerodinamică.

6. Introduceți partea inferioară a sticlei mari în partea superioară.

7. Acum, sperietoarea este gata! O puteți testa prin introducerea unei bare de armătură în pământ și montarea dispozitivului făcut pe ea. Când va bate vântul, acesta se va roti intens, alungând păsările prin zgomot și cârtițele prin vibrații transmise prin bara de armătură în pământ. În plus, acesta arată neobișnuit și frumos pentru grădina dvs.

Spor la treabă!