Pește prăjit — într-atât de gustos, încât nu lasă pe nimeni indiferent!

Rețeta mi-a fost recomandată de o prietenă. După ce l-am pregătit, toată familia a rămas fără cuvinte. A ieșit absolut apetisant! Vă recomand rețeta și dvs.!

INGREDIENTE:

– 2 crapi de mărime medie;

– 1/3 dintr-o lămâie;

– sare (după gust);

– câte 1 linguriță de: piper negru măcinat, coriandru, curcuma și cimbru;

– 2 linguri de ulei vegetal de floarea-soarelui;

– 1 ceapă;

– 1 morcov;

– 1 ardei gras;

– 4-5 căței de usturoi;

– 3-4 linguri de făină de porumb;

– 1 kg de cartofi;

– 120 ml de ulei vegetal de floarea-soarelui;

– 400 ml de apă;

– 1 frunză de dafin;

– ienibahar.

MOD DE PREPARARE:

1. Curățați peștii de solzi, tăiați-le aripioarele, eviscerați-i și spălați-i foarte bine. De asemenea, tăiați-le capetele și cozile.

2. Apoi porționați peștii în bucăți de grosime medie.

3. Puneți-le într-un bol adânc și masați-le cu sucul de lămâie. După aceasta, adăugați uleiul vegetal, asezonați-i cu sare, piper negru măcinat, coriandru, curcuma și cimbru. Frecați peștele bine cu aceste condimente. Lăsați-l să se marineze în ele timp de 1 oră.

4. Între timp, decojiți ceapa și morcovul și dați-le prin răzătoare – morcovul prin acea mică, iar ceapa prin găurile mari. La urmă, dați prin răzătoarea mică și ardeiul gras împreună cu cățeii de usturoi. Puneți totul într-un vas.

5. Peste o oră, adăugați făina de porumb în bolul cu pește și amestecați totul foarte bine.

6. Decojiți cartofii, tăiați-i în câteva bucăți și puneți-i într-o cratiță. Adăugați o lingură de sare, turnați apă și puneți-i la fiert.

7. Încingeți o tigaie cu 80 ml de ulei vegetal. Puneți bucățile de pește în ea și prăjiți-le la foc mare, timp de 2 minute pe fiecare parte. Scoateți-le pe o farfurie.

8. Înlocuiți uleiul din tigaie cu alți 40 ml. Puneți legumele date prin răzătoare în ea și prăjiți-le la foc mare timp de 2-3 minute.

9. După aceasta, turnați apa și asezonați sosul cu sare. Când va da în clocot, adăugați peștele prăjit în el. De asemenea, adăugați o frunză de dafin și câteva boabe de ienibahar. Gătiți peștele sub capac timp de 5 minute.

10. Scoateți cartofii fierți pe o farfurie. De asemenea, scoateți și peștele gata și aranjați-l în jurul lor. În final, adăugați câteva linguri de sos peste cartofi și presărați-i cu verdeață tocată mărunt. Apoi puteți savura delicatețea obținută cu multă poftă!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New