Pește pregătit în stil evreiesc – absolut savuros! Această rețetă nu poate fi descrisă în cuvinte, este atât de delicioasă!

Vă prezentăm o rețetă de pregătire a peștelui de orice gen în stil evreiesc, cu multă ceapă și într-un sos savuros de smântână. Pe lângă faptul că este ușoară, rețeta este și rapidă! Merită să o încercați și dvs.!

INGREDIENTE:

– 600 g de pește;

– 2 linguri de ulei vegetal de floarea-soarelui;

– 40-50 g de unt;

– 400 g ceapă;

– 1 vârf de linguriță de bicarbonat de sodiu;

– verdeață după gust (noi am pus mărar și pătrunjel congelat);

– sare și piper negru măcinat după gust (și condiment pentru pește/opțional);

– 3-4 linguri de smântână pentru gătit sau fermentată.

MOD DE PREPARARE:

1. Tăiați peștele în bucăți porționate și puneți-l într-un bol adânc. Asezonați-l cu sare, condiment pentru pește și piper negru măcinat după gust. Amestecați-l și lăsați-l deoparte să se marineze.

2. Între timp, încingeți o tigaie cu puțin ulei vegetal și unt și adăugați ceapa tăiată în formă de cubulețe în ea. Asezonați-o cu sare și amestecați-o bine. Lăsați-o să se prăjească până când va începe să se rumenească, având grijă să o amestecați periodic.

3. După aceasta, adăugați bicarbonatul de sodiu și amestecați. Mai prăjiți ceapa timp de 1 minut la foc mic.

4. Când ceapa a început să se transforme în piure, adăugați peștele și acoperiți tigaia cu un capac. Lăsați-l să se pregătească timp de 10 minute la foc mic.

5. Peste 10 minute, întoarceți peștele pe partea opusă. Adăugați smântâna fermentată, un pic de sare și verdeață după gust. Acoperiți din nou tigaia cu capacul său și mai lăsați peștele să fiarbă la foc mic, timp de 10-15 minute.

6. Mâncarea este gata! Savurați peștele obținut alături de o garnitură pe măsură la cină. Noi avem un piure de cartofi și roșii marinate.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!