Piftie în coajă de ouă pentru masa de Paști – aperitiv de efect, foarte gustos și simplu de preparat!

Ouăle umplute cu carne și legume, sunt un aperitiv frumos, care poate decora atât masa de Paști, cât și o masă obișnuită de sărbătoare. Acestea reprezintă niște porții mici de piftie cu legume și carne, decorate cu verdeață proaspătă, care are un gust și o formă deosebită!

INGREDIENTE:

– 1 pulpă superioară de pui fiartă;

– 1,5 pahare de zeamă de pui;

– jumătate de ardei gras de culoare roșie;

– 1 morcov fiert;

– 150 g de șuncă;

– 10 ouă;

– 100 g de mazăre verde conservată;

– 100 g de porumb conservat;

– 20 g de gelatină;

– verdeață proaspătă.

MOD DE PREPARARE:

1. Pentru început, amestecați gelatina cu zeama răcită de pui și lăsați-o să se hidrateze timp de aproximativ 40-60 de minute.

2. În continuare, tăiați carnea (fără piele), morcovul fiert, șunca și ardeiul gras în formă de cubulețe foarte mici.

3. Pregătiți ouăle: folosind o lingură sau un cuțit , spargeți puțin vârful a 10 ouă și turnați cu grijă gălbenușurile și albușurile într-un bol. Pe acestea le puteți folosi pentru vreun desert pentru masa de sărbătoare. Spălați cojile foarte bine cu bicarbonat de sodiu.

4. Umpleți cojile de ouă (uscate): luați câte o frunză umedă de verdeață și lipiți-o de pereții ouălor, cu partea frumoasă spre perete. După aceasta, adăugați câteva boabe de porumb, de mazăre, câteva bucățele de ardei și de carne. Apoi continuați să stratificați din nou ingredientele, până când veți umple coaja de ou.

5. În final, turnați zeama de carne cu gelatină (încălzită) peste ingredientele din ouă, astfel încât să le umpleți cu vârf. Transferați-le la frigider, până când piftia se va prinde foarte bine (timp de aproximativ 4 ore).

6. Scoateți piftia din frigider și spargeți cu grijă cojile, ca și cum ați decoji niște ouă. Puneți-le pe un platou tapetat cu verdeață și serviți-le pe masa de sărbătoare.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!