Plăcintă cu vinete și brânză! Fără frământarea aluatului, crocantă și foarte gustoasă!

Astăzi voi pregăti și vă voi împărtăși și dvs. rețeta unei plăcinte delicioase cu vinete, legume prăjite șibrânză. Preparatul iese foarte gustos, foietat, și aromat. Merită să vă salvați și dvs. rețeta și să o încercați!

INGREDIENTE:

– 12 foi de aluat filo;

– 2 vinete;

– 1 ceapă;

– 1 cățel de usturoi;

– 3 roșii;

– brânză sau cașcaval;

– ulei de măsline + lapte;

– sare, piper negru măcinat și boia de ardei dulce (după gust);

– pătrunjel.

MOD DE PREPARARE:

1. Îndepărtați capetele vinetelor, apoi tăiați-le în formă de rondele de grosime medie. Aliniați rondelele pe tocător, presărați-le cu sare și lăsați-le să lase zeamă timp de 10-15 minute.

2. Curățați ceapa de coajă (noi avem o ceapă roșie) și tăiați-o în formă de jumătăți de rondele. De asemenea, tocați mărunt cățelul de usturoi.

3. Uscați rondelele de vinete cu ajutorul prosoapelor de hârtie și transferați-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Pregătiți-le cu piper negru măcinat.

4. Încingeți o tigaie cu puțin ulei de măsline și căliți ceapa și usturoiul în ea, timp de 2-3 minute, la foc mediu.

5. Îndepărtați cotoarele roșiilor și tăiați-le în felii. Puneți-le în tigaie și amestecați. Asezonați legumele cu sare, piper negru măcinat și boia de ardei dulce după gust. Gătiți-le timp de aproximativ 5 minute și stingeți focul.

6. Dați cașcavalul prin răzătoarea cu găuri mari și tăiați pătrunjelul mărunt cu cuțitul.

7. Combinați legumele prăjite cu pătrunjelul și mai adăugați un pic de ulei de măsline. De asemenea, pregătiți un amestec de puțin ulei de măsline și lapte într-un castron mic.

8. Suprapuneți patru foi de aluat filo la baza tăvii tapetate cu hârtie de copt. Ungeți stratul superior cu amestec de ulei de măsline și lapte.

9. Așezați un strat de vinete coapte pe centru și acoperiți-le cu un pic de prăjeală de legume. Apoi mai puneți patru foi de aluat filo, ungeți-le cu ulei și lapte și distribuiți vinetele și prăjeala rămasă deasupra și presărați-le cu brânză.

10. Adăugați ultimele patru foi de aluat și ungeți stratul superior cu ulei și lapte. Răsuciți marginile aluatului în jurul umpluturii de vinete și ungeți-le și pe ele cu ulei și lapte.

11. Coaceți plăcinta în cuptorul preîncălzit până la 180ºC, timp de 15 minute.

12. Scoateți-o din cuptor și tăiați-o în bucăți porționate. Savurați-o cu poftă!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!