Pot să mănânc această supă în fiecare zi! Este atât de delicioasă, încât o pregătesc foarte des!

O supă foarte simplă și savuroasă de legume, potrivită pentru mesele de zi cu zi. Aceasta va deveni preferata dvs. la prânz sau cină, deoarece se pregătește din ingrediente simple și accesibile. Supa este ușor de făcut și, cel mai important, foarte gustoasă și consistentă.

INGREDIENTE:

– 2 morcovi de mărime medie;

– ulei de măsline;

– sare și piper negru măcinat (după gust),

– 1 ceapă;

– jumătate de ardei galben;

– jumătate de ardei verde;

– jumătate de ardei roșu;

– 4 cartofi de mărime medie;

– 2 l de apă;

– 50 g de paste (fidea sau tăiței de casă);

– verdeață după gust (noi avem mentă și pătrunjel);

– 2 ouă;

– 100 g de smântână fermentată.

MOD DE PREPARARE:

1. Pentru început, dați morcovii prin răzătoarea cu găuri mari și puneți-i în cratița încinsă cu puțin ulei de măsline. Asezonați-i cu puțină sare și lăsați-i să se prăjească timp de 2 minute la foc mediu.

2. Între timp, tăiați ceapa în formă de cubulețe. Puneți-o în cratiță și amestecați. Lăsați-o să se prăjească împreună cu morcovii timp de 3 minute.

3. Tăiați câte o jumătate de ardei verde, galben și roșu în formă de cubulețe. Adăugați-le peste prăjeala din cratiță și amestecați. Mai căliți legumele timp de 5 minute la foc mediu.

4. Tăiați cartofii în formă de cubulețe de mărime medie și puneți-i în cratiță. De asemenea, turnați apa (aproximativ 1-1,5 l) și condimentați supa cu piper negru măcinat. Lăsați cartofii să fiarbă sub capac timp de 10 minute.

5. Apoi mai adăugați 500 ml de apă și pastele.

6. Peste 12 minute de fierbere, adăugați verdeața tocată mărunt. Noi avem mentă și pătrunjel.

7. În final, bateți 2 ouă cu 100 g de smântână fermentată într-un recipient separat și turnați compoziția în cratiță. Amestecați foarte bine. Peste 1 minut, stingeți focul.

8. Supa este gata! Savurați-o la masă cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!