Pregătesc o zacuscă foarte gustoasă de castraveți pentru iarnă și păstrez borcanele în dulap!

Iată o asemenea zacuscă delicioasă și aromată de castraveți pregătesc eu pentru iarnă:

Repet rețeta de ani de zile și folosesc castraveții bătrâni, ca să nu-i arunc, ceea ce este foarte economic. Iar borcanele le păstrez în dulapul din bucătărie.

INGREDIENTE:

– 2,5 kg de castraveți;

– 500 g de roșii;

– 500 g de ardei dulci;

– 500 g de morcovi;

– 500 g de ceapă;

– 1 căpățână de usturoi;

– 3 ardei iuți (mici);

– 2 linguri de sare;

– 3 linguri de zahăr;

– 6 linguri de pastă de tomate;

– 4 linguri de oțet de 9%;

– ulei vegetal de floarea-soarelui (pentru prăjit).

MOD DE PREPARARE:

1. Pentru început, tăiați ceapa în formă de cubulețe sau de jumătăți de rondele, cum doriți.

2. Încingeți o tigaie încăpătoare cu ulei vegetal, adăugați ceapa în ea și prăjiți-o la foc mediu, până când se va înmuia.

3. Între timp, dați morcovul prin răzătoarea cu găuri mari. Când ceapa este gata, adăugați morcovul peste ea și amestecați. Prăjiți legumele împreună timp de câteva minute, până când se va înmuia și morcovul.

4.Curățați ardeii de cotoare și semințe. Tăiați-i în formă de cubulețe și puneți-i în tigaie. Amestecați și gătiți-i timp de câteva minute.

5. Treceți roșiile printr-o mașină de tocat carnea. De asemenea, acestea pot fi mărunțite cu blenderul sau toate mărunt cu cuțitul. Puneți pasta obținută în tigaie și continuați să căliți legumele, amestecându-le periodic.

6. Răzuiți castraveții prin răzătoarea cu găuri mari. Dacă au coaja prea groasă, atunci decojiți-i. Puneți castraveții în tigaie și amestecați foarte bine. Adăugați sarea, zahărul și pasta de tomate. Amestecați foarte bine încă o dată. Adăugați ardeii iuți și gătiți legumele timp de 30 de minute la foc mediu, amestecându-le periodic. Tigaia nu trebuie să fie acoperită cu capac.

7. Peste jumătate de oră, scoateți ardeii iuți. Adăugați usturoiul și oțetul. Amestecați. Lăsați compoziția pe foc timp de încă 5 minute.

8. Apoi stingeți focul și transferați zacusca în borcane sterilizate. Înfiletați borcanele cu capace, la fel, sterilizate, întoarceți-le cu susul în jos, acoperiți-le cu un prosop și lăsați-le să se răcească complet la temperatura camerei. După aceasta, le puteți depozita în cămară.

*Din această cantitate de ingrediente, noi am obținut 3 borcane de 800 ml de zacuscă aromată și delicioasă de castraveți și încă un pic ne-a rămas de savurat acum pe pâine.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New