Pur și simplu adăugați acest ingredient în aluat! Puține gospodine cunosc rețeta dată!

Dacă vă plac chiflele pufoase și gustoase, atunci trebuie să încercați această rețetă simplă și rapidă. Nu aveți nevoie de multe ingrediente, doar de unul secret care vă va surprinde plăcut: porumbul conservat. Da, ați citit bine, porumbul conservat este ingredientul care face diferența în aceste chifle. El le conferă o textură plăcută și o aromă dulceagă, care se potrivește de minune cu semințele de susan. Chiflele cu porumb sunt perfecte pentru micul dejun, gustare sau chiar cină.

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

– 1 pahar cu lapte cald (200 ml);

– 1 pahar cu apă caldă (200 ml).

– 1 ou;

– 1 lingură de zahăr (10 g);

– 10 g de drojdie uscată;

– jumătate de pahar de ulei vegetal de floarea-soarelui (100 ml);

– 500 g de făină;

– 1 linguriță de sare (8 g);

Ingrediente suplimentare:

– 400 g de porumb conservat;

– 1 ou;

– semințe de susan.

MOD DE PREPARARE:

1. Pregătiți aluatul: turnați apa, uleiul vegetal și laptele cald într-un bol adânc. Adăugați zahărul și drojdia uscată și amestecați totul cu ajutorul unui tel.

2. După aceasta, adăugați făina și sarea și frământați un aluat moale și nelipicios de mâini. Ungeți bolul cu ulei vegetal, puneți aluatul în el și lăsați-l să dospească la cald timp de 40 de minute, sub o folie alimentară și un prosop.

3. Uscați porumbul conservat cu ajutorul prosoapelor de hârtie.

4. Transferați aluatul dospit pe suprafața de lucru, frământați-l puțin și tăiați-l în jumătate. Modelați fiecare bucată în formă de bilă. Acoperiți-le cu un prosop și lăsați-le să se „odihnească” timp de 10 minute.

5. Între timp, pregătiți șase forme rotunde din staniol, așa cum puteți vedea în imaginile de mai jos.

6. Așezați formele obținute pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.

7. Luați câte o bilă de aluat și întindeți-o cu sucitorul într-un blat dreptunghiular, cu lungimea de 35-40 cm. Presărați-l cu porumb conservat și rulați-l în formă de rulou.

8. Tăiați ruloul în trei bucăți egale. Aplatizați-le puțin și puneți-le în formele pregătite. Aplatizați aluatul în ele, astfel încât să ocupe toată baza. Procesați la fel și cu cea de-a doua bilă de aluat. Acoperiți-le cu un prosop și lăsați aluatul să crească timp de 30 de minute.

9. Ungeți aluatul cu ou bătut și presărați-l cu semințe de susan. Coaceți chiflele în cuptorul preîncălzit până la 190°C, timp de 30-35 minute.

10. Scoateți-le din cuptor și savurați-le cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!