Pur și simplu adăugați oțet de 9 % în făină și aluatul va deveni pufos ca norul! Sora mea m-a învățat acest truc!

Rețetă de chifle pufoase, ca și cele din comerț! Secretul constă în pregătirea aluatului și anume în adăugarea oțetului în acesta. Citiți rețeta în continuare pentru a vedea cum se pregătesc!

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

– 400 ml de lapte cald;

– 4 linguri de zahăr;

– 10 g de drojdie uscată;

– 2 ouă;

– 50 g de unt topit;

– 1 linguriță de sare;

– 1 linguriță de praf de copt;

– 1 lingură de oțet de 9 %;

– 700 g de făină;

Ingrediente suplimentare:

– 1 gălbenuș de ou +2 lingurițe de lapte;

– semințe de mac.

MOD DE PREPARARE:

1. Pregătiți maiaua: turnați laptele într-un bol adânc, adăugați zahărul și drojdia uscată și amestecați totul cu un tel. Acoperiți bolul cu un prosop și lăsați drojdia să se activeze timp de 5-10 minute.

2. Pregătiți aluatul: amestecați energic maiaua și adăugați ouăle, untul topit, oțetul, praful de copt și sarea peste ea. Amestecați cu telul până la omogenizare. Scoateți telul, nu veți mai avea nevoie de el.

3. În final, cerneți câte puțină făină în bol și amestecați aluatul. Inițial, faceți asta cu o spatulă, apoi frământați-l cu mâinile. Pentru comoditate, o puteți face și pe masă. Trebuie să obțineți o bilă moale și nelipicioasă de aluat.

4. Puneți aluatul în bolul uns cu ulei, acoperiți-l cu o folie alimentară și cu un prosop și lăsați-l să dospească la cald, timp de 50-60 de minute.

5. Transferați aluatul dospit pe suprafața de lucru, frământați-l puțin, împăturiți-l în formă de plic și împărțiți-l în câte porții doriți. Noi l-am tăiat în două și apoi am tăiat fiecare bucată în alte 6 bucăți. Acum, modelați fiecare bucățică în formă de bile. Acoperiți-le cu un prosop și lăsați-le pe masă să crească timp de 20 de minute.

6. Modelați chiflele: luați câte o bilă de aluat și întindeți-o cu sucitorul într-o lipie subțire. Rulați-o în formă de rulou și lipiți-i bine marginea și capetele. Apoi rulați ruloul pe masă cu palmele, astfel încât să devină mai lung și mai subțire.

7. Îndoiți șnurul obținut în jumătate, fără să-i lipiți capetele. Aduceți capătul drept deasupra celui stând. Luați capătul care este acuma drept și ridicați-l deasupra, introducându-l în cercul format, pe dedesubt. Apoi ridicați capătul rămas pe deasupra și uniți-l cu cel din spate.

8. Modelați astfel toate chiflele și puneți-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Lăsați-le să crească timp de 20 de minute sub un prosop. Apoi ungeți-le cu un amestec de gălbenuș de ou și lapte și presărați-le cu semințe de mac.

9. Coaceți chiflele în cuptorul preîncălzit până la 180°C, timp de 30-35 minute.

10. Scoateți chiflele aromate și apetisante din cuptor și savurați-le cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!