Puțini pregătesc astfel aperitivul „Limbile de dovlecei”! Este o rețetă foarte gustoasă!

Vreau să vă prezint o rețetă foarte gustoasă și festivă de rulouri de dovlecei! Această rețetă îi va face pe toți să vă laude! Este foarte ușor de făcut și nu necesită ingrediente sofisticate!

INGREDIENTE:

– 3-5 dovlecei;

Pentru panadă:

– 3 ouă;

– o farfurie cu făină;

Pentru umplutură:

– 5-6 ouă fierte;

– 2 bucăți de brânză topită (congelată);

– 8-10 căței de usturoi;

– 2-3 linguri de maioneză sau de smântână fermentată;

– sare (după gust);

– 1 legătură de mărar;

– 1 roșie;

– pătrunjel verde.

MOD DE PREPARARE:

1. Tăiați dovleceii în felii longitudinale, cu grosimea de 5-7 mm. Pentru această rețetă, alegeți feliile cele mai lungi și de aceeași mărime. Restul feliilor le puteți utiliza pentru altă mâncare. Noi am obținut 21 felii.

2. Bateți ouăle cu furculița pe o farfurie și răspândiți făina pe altă farfurie.

3. Luați câte o felie de dovlecel și treceți-o prin făină, după care scufundați-o în ouăle bătute și treceți-o încă o dată prin făină. Prăjiți feliile de dovlecei pe o tigaie cu o cantitate potrivită de ulei încins, pe ambele părți, până se vor înmuia și se vor rumeni.

4. Pregătiți umplutura: dați ouăle fierte și brânza topită congelată prin răzătoarea cu găuri mari. Adăugați usturoiul trecut prin presă, mărarul tocat și suficientă sare, deoarece dovleceii nu au fost sărați inițial. Apoi adăugați smântână fermentată sau maioneză și mestecați.

5. Tăiați roșiile în formă de jumătăți de rondele.

6. Acum, luați câte o felie de dovlecel și distribuiți un pic de umplutură peste ea. Apoi adăugați o felie de roșie și o frunzuliță de pătrunjel peste unul dintre capete. Rulați felia de dovlecel în formă de rulou și fixați-l în formă de rulou.

7. Modelați astfel toate rulourile, puneți-le pe un platou și savurați-le cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!