Rețeta de clătite subțiri și elastice! Am încercat multe tehnici de pregătire, însă mereu m-am întors la aceasta!

Astăzi vă voi împărtăși rețeta mea preferată de clătite. Bunica m-a învățat să le pregătesc astfel. Am încercat multe alte rețete până acum, dar mereu m-am întors anume la aceasta. Clătitele ies fragede, subțiri, foarte gustoase, cu un conținut scăzut de grăsimi și elastice. Sunt ușor de înfășurat în ele orice fel de umplutură: și de carne, și de brânză de vaci, și de cartofi, și de orice doriți. Merită să le încercați și dvs.!

INGREDIENTE:

– 4 pahare de făină (520 g);

– 4 pahare de lapte (800 g);

– 2 pahare de apă clocotită (400 g);

– jumătate de pahar (90 g) de ulei vegetal de floarea-soarelui (inodor);

– 4 ouă;

– 2 linguri de zahăr (40 g);

– 1 linguriță de sare (fără vârf) (7 g).

*Din cantitatea indicată de ingrediente, veți obține aproximativ 40 de clătite. Dacă doriți, puteți pregăti o porție înjumătățită.

MOD DE PREPARARE:

1. Spargeți ouăle într-un castron. Adăugați zahărul, sarea și uleiul vegetal. Amestecați ingredientele cu ajutorul unui tel.

2. Turnați amestecul rezultat într-un castron mai mare, unde aveți laptele și amestecați bine cu un tel. Nu este nevoie de mixer (dar dacă îl folosiți, atunci doar la cea mai mică viteză!).

3. Adăugați făina, în două etape, pentru comoditate. Amestecați aluatul cu telul până la omogenizare.

4. Turnați în castron 2 pahare de apă clocotită. Amestecați. Acoperiți bolul cu o folie alimentară (sau cu un prosop curat) și lăsați aluatul să se „odihnească” timp de 15 minute.

5. După 15 minute, consistența aluatul a devenit ca cea a smântânii fermentate de 15%. Pare a fi prea lichid. Dar asta e normal.

6. Ungeți suprafața tigăii cu o cantitate mică de ulei vegetal (doar înainte de prima clătită). Prăjiți clătitele pe prima parte, până când se transformă din albe în galbene. Când marginile clătitelor se usucă și devin rumene, întoarceți-le cu grijă cu o spatulă. Dacă este necesar, vă ajutați cu mâna. Prăjiți și a doua parte literalmente 20 de secunde.

7. Este foarte important să amestecați aluatul înainte de a lua cu polonicul pentru o nouă clătită! Când sunt gata, puneți clătitele pe farfurie și acoperiți-le cu un castron, pentru a nu se usca.

8. Umpleți-le cum vă place și savurați clătitele obținute cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!