Rețetă delicioasă de supă de pui, care va fi îndrăgită de fiecare membru al familiei, chiar și de către copii!

Rețetă de supă de pui cu legume, care poate fi pregătită foarte ușor, din ingrediente accesibile pentru fiecare. Fiind destul de simplă, va putea fi urmată chiar și de către începători. Merită să fie încercată de fiecare!

INGREDIENTE:

– 350 g de carne de pui;

– 1,5 l de apă;

– 2 cepe;

– ulei vegetal de floarea-soarelui;

– 1 morcov;

– 2-3 cartofi;

– 2 linguri de paste;

– câteva boabe de piper negru;

– 3 frunze de dafin;

– 1 pahar de mazăre verde congelată;

– 1 ou;

– sare (după gust).

MOD DE PREPARARE:

1. Puneți carnea de pui într-o cratiță cu 1,5 l de apă și fierbeți-o până când va fi gata. Aveți grijă să îndepărtați spuma, pe măsură ce va apărea.

2. Curățați cepele de coajă și tăiați-le în formă de cubulețe. Prăjiți-le într-o tigaie încinsă cu puțin ulei vegetal, până când vor începe să se înmoaie.

3. Decojiți morcovul și dați-l prin răzătoarea cu găuri mari. Puneți-l în tigaie, amestecați-l cu ceapa, adăugați un polonic de zeamă în care a fiert carnea și lăsați legumele să se înăbușe, până când vor fi gata.

4. Scoateți carnea din zeamă și lăsați-o să se răcească pe o farfurie.

5. Curățați cartofii de coajă și tăiați-i în formă de cubulețe. Puneți-i în cratița cu zeama de pui și aduceți-i în punctul e fierbere.

6. Peste 3 minute, adăugați două linguri de paste, câteva boabe de piper negru și frunze de dafin și amestecați. Lăsați totul să fiarbă, până când cartofii vor fi gata.

7. După aceasta, adăugați mazărea verde congelată și prăjeala de legume. Amestecați. Lăsați supa să mai fiarbă timp de câteva minute.

8. Bateți un ou într-un castron separat. Turnați-l în cratiță și amestecați energic. În final, adăugați carnea ruptă în bucățele și sare după gust. Supa este gata!

9. Turnați-o în farfurii și savurați-o cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!