Rețeta este într-atât de simplă și gustoasă, încât o veți pregăti de fiecare dată!

Vă recomandăm cu drag să încercați această rețetă. Este într-atât de simplă și gustoasă, încât o veți pregăti de fiecare dată când veți organiza o sărbătoare!

INGREDIENTE:

Pentru clătite:

– 4 ouă;

– 1/3 dintr-o linguriță de sare;

-1 lingură de smântână fermentată (iaurt sau maioneză);

-1 lingură de amidon;

– 1/3 dintr-o linguriță de curcuma;

Pentru umplutură:

– 200 g de cașcaval tare (sau brânză topită);

– 2-3 căței de usturoi;

– maioneză (după gust);

– verdeață (după gust);

Pentru sos:

– 50 ml de lapte;

– 100 ml de ulei vegetal de floarea-soarelui;

– jumătate de linguriță de sare;

– 1 linguriță de muștar;

– 1 lingură de suc de lămâie.

MOD DE PREPARARE:

1. Pregătiți clătitele: Într-un bol adânc, bateți ouăle, un praf de sare, smântâna fermentată (maioneza sau iaurtul), amidonul de porumb (sau cartofi) și curcuma. Trebuie să obțineți o compoziție omogenă, fără cocoloașe.

2. Înfierbântați foarte bine o tigaie, apoi periați-o cu puțin ulei vegetal. După aceasta, începeți să prăjiți clătite din amestecul de ouă obținut. Prăjiți-le la foc mediu, câte aproximativ 2 minute pe fiecare parte. Din această cantitate de aluat, trebuie să obțineți aproximativ 5-6 clătite.

3. Pregătiți umplutura: Dați cașcavalul tare (sau brânza topită) prin răzătoarea mică. De asemenea, radeți și câțiva căței de usturoi, pentru un gust și o aromă deosebită. Transferați ingredientele într-un bol adânc.

4. Tocați mărarul mărunt. Dacă doriți, îl puteți înlocui cu pătrunjel. Transferați-l în bolul cu cașcaval.

5. Pregătiți dressing-ul: Turnați laptele (de temperatura camerei) și uleiul vegetal (rafinat) în vasul unui blender vertical. Pasați ingredientele cu blenderul pornit la viteză mare, până când veți obține o maioneză lichidă, însă destul de cremoasă.

6. După aceasta, adăugați sarea, piperul negru măcinat și muștarul. Noi am adăugat muștar granulat. De asemenea, puteți adăuga și alte condimente preferate, cum ar fi usturoiul granulat sau verdeață proaspătă. Mai pasați ingredientele timp de 30 de secunde. Dressing-ul gustos și aromat este gata. Îl puteți folosi și pentru alte bucate, deoarece este universal și are un gust foarte plăcut.

Sfat: De asemenea, puteți folosi un amestec de uleiuri – vegetal și de măsline.

7. Adăugați o lingură de sos în bolul cu cașcaval și amestecați foarte bine.

8. Luați câte puțină umplutură, puneți-o și răspândiți-o uniform peste o clătită de ou. După aceasta, rulați-o în formă de rulou. Continuați să rulați astfel toate clătitele.

9. Porționați rulourile obținute și amplasați-le pe un platou, apoi le puteți servi cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New