Rețetă rapidă de tort delicios din ficăței! Necesită ingrediente disponibile oricând și oriunde!

Astăzi vă împărtășesc versiunea mea de tort din ficăței de pui. Iubesc să-l pregătesc la multe sărbători, pentru că rețeta este foarte rapidă și ușoară. Vi-l recomand și dvs.! O să vă placă!

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

– 500-600 g de ficăței de pui;

– 2 cepe;

– 3 ouă;

– 250 ml de lapte;

– 100 g de făină;

– sare și piper negru măcinat (după gust);

– nucșoară măcinată (după gust);

Pentru umplutura nr. 1:

– 2-3 cepe;

– 2-3 morcovi;

– 2 linguri de ulei vegetal de floarea-soarelui;

– 1 praf de sare;

Pentru umplutura nr. 2:

– 1-2 mere dulci-acrișoare;

– 10-15 g de unt;

– 1-2 linguri de ulei vegetal de floarea-soarelui;

– sare și piper negru măcinat (după gust);

– 2 linguri de maioneză (pentru ungerea straturilor);

Pentru umplutura nr. 3:

– 5-6 ouă fierte;

– 1 lingură de smântână fermentată;

– 2 linguri de maioneză;

– 2 căței de usturoi;

– sare și piper negru măcinat (după gust).

MOD DE PREPARARE:

1. Pregătiți aluatul: spălați bine ficățeii, apoi treceți-i prin mașina de tocat carne. De asemenea, tocați și ceapa.

2. Spargeți ouăle peste ficăței și ceapă, adăugați sare, piper negru și nucșoară măcinată, laptele și amestecați. Apoi încorporați și făina. În final, pasați amestecul cu ajutorul unui blender de imersie. Apoi încorporați și uleiul vegetal. Lăsați aluatul să se „odihnească” timp de aproximativ 10 minute.

3. Între timp, pregătiți prima umplutură: prăjiți ceapa tăiată mărunt într-o tigaie încinsă cu ulei vegetal, până când va începe să se rumenească. Nu uitați să o asezonați cu puțină sare la început.

4. Apoi adăugați morcovul dat prin răzătoarea cu găuri mari, amestecați și lăsați-l să se prăjească împreună cu ceapa, până când va fi gata și el.

5. Pregătiți cea de-a doua umplutură: încingeți încă o tigaie cu unt și un pic de ulei vegetal, adăugați merele tăiate în formă de cubulețe și asezonați-le cu sare și piper negru după gust. Lăsați-le să se prăjească timp de aproximativ 5-7 minute.

6. Acum, prăjiți clătitele. Pentru aceasta, periați tigaia cu ulei, doar înainte de prima clătită. În rest, procedura este aceeași ca și la clătitele obișnuite.

7. Pregătiți cea de-a treia umplutură: dați ouăle fierte și cățeii de usturoi prin răzătoarea cu găuri mici. Adăugați smântâna fermentată, maioneza, sarea și amestecați.

*Păstrați un gălbenuș de ou pentru decor.

8. Rulați clătitele: luați câte una și ungeți-o cu amestecul de ouă. Adăugați câte o lingură de prăjeală de ceapă și morcov la o margine, iar peste ea, adăugați o linguriță de mere. Rulați clătita în formă de rulou. Apoi continuați astfel cu toate.

9. Asamblați tortul: așezați o clătită la baza platoului de servire și ungeți-o cu maioneză. După aceasta, puneți un inel detașabil de patiserie și dați-i diametrul clătitei.

10. A rămas să stratificați rulourile umplute. Așezați câte un strat (în formă de spirală), ungeți-l cu maioneză și continuați astfel până când le veți termina. În final, așezați o clătită deasupra și ungeți-o și pe ea cu maioneză. Presărați-o cu gălbenușul rămas de ou (răzuit) și mărar tocat.

11. Acoperiți inelul cu o folie alimentară și dați-l la frigider pentru 2-3 ore.

12. După scurgerea timpului indicat, detașați inelul, porționați tortul obținut de ficăței și savurați-l cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!