Soțul meu adoră burta de porc pregătită astfel! Și o pot păstra în congelator pentru o perioadă lungă de timp!

Vă prezint o metodă reușită de sărare a burții de porc. După aceasta, ea se condimentează cu diferite mirodenii aromate și se depozitează la congelator. Servită pe o felie de pâine neagră, cu muștar, este o adevărată bunătate! Soțul meu o adoră!

INGREDIENTE:

– 1,5 kg de burtă de porc;

– 5-6 căței de usturoi;

Pentru prima porție de saramură:

– 150 g de sare;

– 1 l de apă;

Pentru cea de-a doua porție de saramură:

– 150 g de sare;

– 1 l de apă;

– 1 linguriță de zahăr;

– 1 lingură de boabe de piper negru;

– 2 frunze de dafin;

– jumătate de linguriță de fulgi de ardei iute;

Pentru primul amestec de mirodenii:

– 1 legătură de mărar;

– usturoi (după gust);

Pentru cel de-al doilea amestec de mirodenii:

– usturoi (după gust);

– boia de ardei iute și dulce (după gust);

– oregano uscat (după gust).

MOD DE PREPARARE:

1. Tăiați burta de porc în bucăți porționate, dar nu mai mari decât gura borcanului pe care îl veți folosi.

2. Transferați carnea în borcane, fără să o compactați prea tare. Trebui să rămână loc și pentru saramură.

3. Pregătiți prima porție de saramură: turnați apa într-o cratiță și adăugați sarea. Aduceți saramura în punctul de fierbere.

4. Umpleți borcanele cu saramură. Noi o vom turna fierbinte, însă puteți folosi și rece. Lăsați carnea să stea în ea la temperatura camerei, până când se va răci complet.

5. După aceasta, lăsați carnea în saramură (în frigider sau într-un loc răcoros) timp de 2 zile, acoperind borcanele cu capacele lor.

6. Peste 2 zile vărsați saramura și pregătiți una nouă. De asemenea, spălați borcanele cu apă curată. Pentru a pregăti o porție nouă de saramură, aduceți 1 l de apă cu 150 g de sare în punctul de fierbere. După aceasta, adăugați zahărul, boabele de piper negru, frunzele de dafin și fulgii de ardei iute. După 1-2 clocote, scoateți marinada de pe foc.

7. Umpleți borcanele din nou cu carne, adăugând cățeii de usturoi tăiați felii printre bucăți. După aceasta, acoperiți burta cu marinadă.

8. Lăsați borcanele să se răcească complet la temperatura camerei, apoi depozitați-le în frigider pentru 7 zile.

9. Peste o săptămână, scoateți burta de porc din borcane și uscați-o cu ajutorul prosoapelor de hârtie.

10. Pregătiți amestecurile de mirodenii: într-un bol, amestecați mărarul tocat mărunt cu usturoiul trecut prin presă, iar în alt recipient, amestecați usturoiul trecut prin presă cu boiaua de ardei iute și cea de ardei dulce și oregano.

11. Masați o parte din bucățile de carne cu primul amestec și o parte cu cel de-al doilea. De asemenea, puteți lăsa o bucată goală, doar cu saramura în care a fost sărată. Înveliți bucățile în staniol și dați-le la congelator. Termenul de valabilitate al acestora este de câteva luni.

12. Când vă vine pofta, savurați câte o felie cu aroma dorită pe o bucată de pâine neagră, cu muștar. Este o adevărată savoare!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!