Rețete cu vinete una dintre cele mai bune! Se mănâncă până la ultima picătură de sos!

Astăzi, vă prezentăm o rețetă care transformă vinetele obișnuite într-un deliciu absolut. Această rețetă de vinete în sos de ardei este una dintre cele mai bune pe care le-am încercat vreodată, și suntem siguri că veți fi de acord cu noi după ce o veți încerca. Fiecare ingredient adaugă un plus de aromă, creând un sos bogat și delicios care face ca vinetele să fie irezistibile. Sperăm că vă veți bucura de această rețetă la fel de mult ca și noi. Haideți să începem!

INGREDIENTE:

– 2 kg de vinete;

– 1 lingură de sare (cu vârf);

– 150 ml de ulei vegetal de floarea-soarelui (pentru prăjit);

Pentru sos:

– 2 căpățâni de usturoi;

– 1 legătură de verdeață (la alegere);

– 1-2 ardei iuți;

– 200 g de ardei gras;

– 1-2 linguri de zahăr;

– jumătate de linguriță de coriandru măcinat;

– 50 ml de apă clocotită;

– 80-100 ml de oțet 9%;

– jumătate de linguriță de sare (opțional, dacă vinetele nu sunt prea sărate).

MOD DE PREPARARE:

1. Tăiați vinetele în formă de rondele cu grosimea de jumătate de centimetru și puneți-le într-un bol adânc. Adăugați o lingură de sare cu vârf peste ele și amestecați-le bine. Lăsați-le să lase zeama și toată amărăciunea pentru ceva timp.

2. Între timp, curățați ardeii de semințe și cotoare și tăiați-i în bucăți de mărime medie. Ardeilor iuți, îndepărtați-i doar codițele. De asemenea, decojiți usturoiul. Puneți totul în vasul unui blender, împreună cu apa clocotită, oțetul, zahărul, coriandrul și pasați ingredientele până la omogenizare.

Sfat: Puteți adăuga și o jumătate de linguriță de sare (după gust).

3. Amestecați sosul cu verdeața tocată mărunt. Noi avem coriandru verde, însă dvs. puteți adăuga și pătrunjel.

4. Între timp, vinetele au lăsat zeamă. Scurgeți-le bine și prăjiți-le într-o tigaie încinsă cu puțin ulei vegetal, până când se vor rumeni pe ambele părți și vor deveni moi.

5. Luați câte un borcan curat și uscat de 0,5 l și adăugați o lingură de sos la baza lui. După aceasta, adăugați un strat de vinete prăjite. Continuați astfel stratificarea, până când veți umple borcanele.

*Din 2 kg de vinete, noi am obținut 4 borcane de 0,5 l.

6. Acoperiți borcanele de formă cu capacele lor și puneți-le într-o cratiță tapetată cu un prosop de bucătărie. Turnați apă rece în ea, astfel încât să ajungă până la nivelul „umerașelor” borcanelor. Aduceți apa în punctul de fierbere la foc mare, apoi reduceți-l și sterilizați-le timp de 20-25 minute.

7. După aceasta, scoateți-le din cratiță și închideți-le ermetic cu capacele lor. Întoarceți-le cu susul în jos și acoperiți-le cu un prosop călduros. Lăsați-le să se răcească complet sub el, apoi depozitați-le în cămară. Savurați iarna vinetele obținute în sos de ardei cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!