Ruladă cu spanac, cremă de brânză și somon – un aperitiv de zile mari, care nu va lăsa indiferent pe nimeni!

Această ruladă este în stare să împodobească orice masă de sărbătoare. În plus, este într-atât de gustoasă, încât suntem siguri că se va mânca din prima! Nu ezitați să o pregătiți și dvs.

INGREDIENTE:

– 170 g de spanac;

– 60 g de făină;

– 3 ouă;

– 1 praf de sare;

– 150 g de cremă de brânză;

– 70 g de somon afumat.

MOD DE PREPARARE:

1. Separați albușurile de gălbenușuri.

2. Adăugați gălbenușurile și spanacul într-un bol adânc. Noi am folosit spanac congelat, însă dvs. puteți folosi și proaspăt, doar că va trebui să-l fierbeți timp de 2-3 minute înainte de aceasta. Pasați ingredientele cu ajutorul unui blender vertical, până când veți obține o compoziție omogenă.

3. Cerneți făina direct în bol și amestecați foarte bine cu o spatulă. Până când, lăsați bolul deoparte.

4. Acum, bateți albușurile cu un praf de sare, până se vor transforma într-o spumă pufoasă și stabilă. Folosiți mixerul pornit la viteză mare.

5. Începeți să încorporați treptat (câte 1-2 linguri) spuma de albușuri în compoziția de spanac, amestecând cu spatula, prin mișcări circulare, orientate de jos în sus.

6. După aceasta, transferați compoziția obținută pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Răspândiți-o uniform, după care introduceți tava în cuptorul preîncălzit până la 180°C și coaceți blatul pe parcursul a 10-13 minute.

*Timpul de coacere poate varia, în funcție de caracteristicile cuptorului dvs.

7. Scoateți blatul din cuptor și lăsați-l puțin să se răcească. După aceasta, transferați-l pe o bucată de folie alimentară, întinsă pe suprafața de lucru.

8. Ungeți suprafața blatului cu crema de brânză.

9. Tăiați somonul afumat în bucățele subțiri, apoi răspândiți-le uniform peste stratul de cremă de brânză.

10. Rulați blatul într-un rulou în formă de ruladă. După aceasta, înfășurați-o în folia alimentară dedesubt și puneți-o în frigider pentru 30-60 de minute, ca să răcească complet și să se închege.

11. Scoateți rulada din frigider și îndepărtați folia alimentară. Tăiați-o în felii cu o grosime de aproximativ 1-1,5 cm și amplasați-le pe un platou. Serviți-le cu multă plăcere!

Rulada a ieșit nu doar gustoasă, ci și foarte aspectuoasă! Cu siguranță, nu va lăsa pe nimeni indiferent!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New