Ruladă cu umplutură de pește pentru masa festivă – un aperitiv foarte simplu de pregătit, dar foarte gustos!

Vă prezentăm o rețetă reușită de aperitiv pentru mesele festive. Acesta se pregătește dintr-un blat fin de ouă și cașcaval, cu o umplutură de carne tocată de pește și legume prăjite. Este un deliciu pe măsură, pe care vă provocăm să-l încercați!

INGREDIENTE:

Pentru blat:

– 2 ouă;

– 200 g de smântână fermentată;

– 2 linguri (40 g) de griș;

– 200 g de cașcaval;

– 1 linguriță de curcuma;

Pentru umplutură:

– 600 g de pește filetat;

– 2 cepe;

– 1 morcov;

– condimente (după gust).

MOD DE PREPARARE:

1. Pregătiți umplutura: Încingeți o tigaie cu puțin ulei vegetal, adăugați ceapa tăiată în formă de cubulețe și morcovul – în formă de fâșii și prăjiți-le la foc mediu, amestecând periodic.

Sfat: Pentru a scurge legumele prăjite de ulei, grămădiți-le într-un colț de tigaie. După aceasta, ridicați-o un pic și puneți o lingură sub ea. Astfel, uleiul se va scurge în jos, iar legumele vor rămâne unde au fost.

2. Treceți bucățile dezosate de pește prin mașina de tocat carnea. Noi le-am trecut de două ori.

3. După aceasta, treceți și legumele prăjite prin mașina de tocat carnea, fără să folosiți uleiul scurs.

4. Condimentați amestecul cu mirodeniile preferate. Noi am adăugat sare și condiment pentru pește. Amestecați foarte bine cu o lingură.

5. Pregătiți aluatul: Adăugați ouăle, smântâna fermentată și curcuma într-un bol adânc. Amestecați ingredientele cu telul, până când veți obține o compoziție omogenă.

6. După aceasta, adăugați grișul și cașcavalul ras. Amestecați. Lăsați aluatul timp de 20 de minute să se „odihnească”, astfel încât grișul să se hidrateze bine.

7. Tapetați o tavă cu hârtie de copt, turnați aluatul obținut în ea și răspândiți-l uniform.

*Noi am folosit o tavă cu dimensiunile de 33 cm pe 43 cm.

8. Coaceți blatul în cuptorul preîncălzit până la 190°C timp de 15-20 de minute.

*Timpul de coacere poate varia, în funcție de caracteristicile cuptorului dvs.

9. Scoateți blatul din cuptor și lăsați-l să se răcească timp de 10 minute. După aceasta, transferați-l pe o grilă de metal, așternând pe ea o fâșie de hârtie de copt.

10. Amestecați umplutura de carne încă o dată, apoi turnați-o peste blat și răspândiți-o uniform peste toată suprafața acestuia. Lăsați câte 1 cm liber de la fiecare latură.

11. După aceasta, rulați blatul într-un rulou în formă de ruladă.

12. Înveliți rulada obținută în staniol, amplasați-o pe grila de metal și dați-o în cuptorul preîncălzit până la 190°C să se coacă timp de 40 minute.

13. Scoateți rulada din cuptor, și, fără să o dezveliți din staniol, lăsați-o să se răcească până la temperatura camerei. După aceasta, dați-o la frigider pentru aproximativ 5 ore.

14. Scoateți rulada din frigider, tăiați-o felii și serviți-o cu plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New