Rulouri de varză cu umplutură aromată de legume pentru iarnă: o rețeta testată de timp, reușită și delicioasă!

Gustul acestor rulouri de varză cu legume îl țin minte încă de la bunica mea. Ea mereu le pregătea astfel, iar noi adoram să le mâncăm alături de cartofii prăjiți. Rețeta mi-a rămas de la ea și, acum, o pregătesc și eu în fiecare an! Vă recomand să o încercați și dvs.!

INGREDIENTE:

– 1 varză albă (de mărime mare);

Pentru umplutură:

– 1 varză roșie;

– 200 g de ardei gras;

– 2 căpățâni de usturoi;

– 1 legătură de pătrunjel;

– 4 cepe;

– 3-4 ardei iuți;

– 1 kg de morcovi;

– 4 linguri de sare grunjoasă;

– 1 lingură de sare de lămâie;

– 2 pahare de oțet;

– 1 lingură de zahăr tos;

Pentru saramură:

– 1,5 linguri de sare;

– 1 linguriță de sare de lămâie;

– 125 ml de oțet;

– 1 legătură de mărar;

*Pahar nostru are volumul de 200 ml.

MOD DE PREPARARE:

1. Îndepărtați frunzele superficiale de pe căpățâna de varză albă. Realizați câteva secțiuni profunde în jurul cotorului, apoi scoateți-l. Separați frunzele, puneți-le într-o cratiță cu apă clocotită și fierbeți-le timp de 1 minut. Scoateți-le să se răcească într-o strecurătoare.

2. Pregătiți umplutura: dați morcovul prin răzătoarea cu găuri mari, tăiați varza roșie în formă de fideluță, tăiați ardeii grași în formă de fâșiuțe, iar cei iuți – în formă de rondele. De asemenea, tăiați ceapa în formă de jumătăți de rondele, tocați mărunt usturoiul și pătrunjelul. Puneți totul într-un vas adânc și amestecați.

3. După aceasta, adăugați sarea grunjoasă, zahărul pudră, cel tos, oțetul și sarea de lămâie. Amestecați totul încă o dată.

4. Îndepărtați nervurile groase ale frunzelor de varză și tăiați-le în jumătate sau în patru bucăți (pe cele mari).

5. Puneți o lingură de compoziție de legume în apropiere de una dintre marginile scurte ale fiecărei frunze de varză. Apoi îndoiți-i marginile lungi spre interior și rulați-o sub formă de rulou compact, începând de la marginea, lângă care se află umplutura.

6. Așezați rulourile în borcanele pregătite, apoi turnați și zeama lăsată de umplutura de legume deasupra (strecurați-o mai întâi). Adăugați sarea grunjoasă, cea de lămâie și oțetul în fiecare borcan. Umpleți-le cu apă fiartă dar răcită. Deasupra, adăugați câteva crenguțe de mărar. Închideți recipientele ermetic cu capacele lor.

7. Depozitați-le în cămară la rece, unde pot fi păstrate timp de 1 an. Aceste rulouri de varză vor putea fi consumate peste 15 zile. Savurați-le cu poftă!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!