Salată aperitivă de legume prăjite pe tigaie: vinete, dovlecei și ardei! Este potrivită și pentru o masă festivă de vară!

Vă prezentăm un mod foarte reușit de a combina legumele coapte cu verdeața aromată, pentru a pregăti o salată aperitivă foarte aspectuoasă și savuroasă! Acest fel de mâncare este atât de apetisant, încât își va găsi locul și pe o masă de sărbătoare de vară.

INGREDIENTE:

– ~1 kg de vinete;

– 0,5 kg de ardei;

– 0,5 kg de dovlecei;

– 400 g de roșii;

– 3 căței de usturoi;

– 1 legătură generoasă de verdeață;

– sare (după gust);

– ulei vegetal de floarea-soarelui (pentru prăjit).

MOD DE PREPARARE:

1. Începeți procesul de pregătire prin decojirea vinetelor. Tăiați-le în jumătate sau trei părți, dacă sunt la fel de lungi ca ale noastre. Apoi feliați fiecare parte și stratificați feliile într-o formă încăpătoare, presărându-le cu sare. Lăsați-le să lase zeamă timp de cel puțin 30 de minute. Dar ele pot sta în frigider și o noapte.

2. După aceasta, tăiați dovleceii ca și vinetele, doar că un pic mai subțire. Iar ardeii tăiați-i în sferturi groase de rondele.

3. Uscați feliile de vinete cu ajutorul prosoapelor de hârtie. Acest lucru este foarte important, deoarece lichidul de pe ele va absorbi tot uleiul din tigaie în timpul prăjirii.

4. Turnați suficient ulei vegetal într-o tigaie și prăjiți vinetele pe ambele părți, până când se vor rumeni. Scoateți-le pe un platou tapetat cu prosoape de hârtie, pentru a îndepărta excesul de ulei.

5. Mai adăugați puțin ulei vegetal în tigaie și prăjiți ardeii în el. Puteți să acoperiți tigaia cu un capac.

6. În final, prăjiți și dovleceii în puțin ulei vegetal, sub capac.

7. Tocați mărunt o legătură de verdeață. Nou avem busuioc și pătrunjel. Amestecați-o cu usturoiul ras.

8. Asamblați salata: luați un platou și adăugați un strat de vinete la baza lui. Presărați-le cu verdeață și usturoi.

9. După aceasta, adăugați un strat de ardei, verdeață, dovlecei și iar de verdeață. Apoi adăugați un strat de roșii feliate și presărați totul cu sare. În continuare, repetați procedura de stratificare, până când veți utiliza toate legumele pregătite.

10. Salata de legume coapte este gata! Savurați-o cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!