Salata delicioasă în 15 minute, care nu cedează la gust salatei Boeuf! O gătesc de mulți ani!

Această salată chiar este un concurent serios al faimoasei salate Boeuf! Este delicioasă, rapidă (procesul de pregătire nu durează mai mult de 15 minute), nu necesită de fiert nimic în prealabil și nu este deloc jenant de servit pe masa de sărbătoare – este atât de bună!

INGREDIENTE:

– 2 castraveți proaspeți;

– 1 conservă de mazăre verde;

– 1 ceapă mare (+ 1 linguriță de zahăr, 0,5 lingurițe de sare, 2 lingurițe de oțet);

– 200 g de cașcaval semi tare;

– 350 g de salam/carne/pui/limbă;

– 3 ouă + 3 linguri de lapte, sare;

Pentru dressing:

– 4 linguri de smântână fermentată, cu un conținut de grăsime de 25%;

– sare și piper negru măcinat (după gust);

– 1 linguriță de muștar Dijon + 2 lingurițe de muștar iute.

MOD DE PREPARARE:

1. Începeți prin a tăia ceapa în sferturi subțiri de rondele, marinând-o într-un amestec de oțet, zahăr și sare. Lăsați-o deoparte până când veți pregăti celelalte ingrediente.

2. Amestecați ouăle cu laptele și sarea și turnați-le într-o tigaie unsă cu puțin ulei vegetal. Acoperiți-o cu un capac și gătiți clătita de ouă la foc mic.

3. Tăiați castraveții și salamul (sau orice altfel de carne preferați) în fâșiuțe subțiri, adăugând clătita tăiată de ou și ceapa marinată (fără lichid) într-un bol adânc.

4. Adăugați mazărea și cașcavalul ras (lăsând puțin pentru decor) și amestecați bine.

5. Pentru dressing, amestecați smântână fermentată cu două tipuri de muștar, sare și piper negru măcinat după gust. Adăugați dressing-ul peste salată și amestecați bine.

6. Serviți salata decorată cu cașcaval ras și, opțional, cu ierburi aromatice. Este un adevărat deliciu și poate fi un concurent serios al salatei Boeuf!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!