Salată în „morcovi” din aluat foietat! Un aperitiv de-a dreptul original pentru masa de Revelion!

Această salată este în stare să decoreze frumos masa dvs. de Revelion! Cu siguranță, toți oaspeții vor spune că nu au mai încercat așa ceva până acum! Vă recomandăm să încercați să o pregătiți!

INGREDIENTE:

Pentru cornulețe:

– 500 g de aluat foietaj;

– făină pentru a lucra cu aluatul;

– suc de morcovi;

– pastă de tomate;

Pentru salată:

– 3 ouă fierte;

– 100 g de cașcaval;

– 2 bucăți fierte de piept de pui;

– 2 castraveți;

– maioneză;

– pătrunjel (pentru decor).

MOD DE PREPARARE:

1. Pregătiți cornulețele: Pentru aceasta, veți avea nevoie de niște conuri speciale de patiserie sau confecționate manual din staniol.

2. Întindeți aluatul foietaj într-un blat cu grosimea de aproximativ 2 mm și lungimea – 60-80 cm. Tăiați-l în fâșii, cu lățimea de 1 cm.

3. Apoi luați câte un con și o fâșie de aluat și modelați cornulețul, înfășurând aluatul în jurul lui, astfel încât marginile să fie suprapuse una peste alta.

4. Modelați astfel toate cornulețele și așezați-le pe o tavă.

5. Pentru a conferi viitorilor morcovi culoarea potrivită, pregătiți următoarea „vopsea”: tapetați un castron cu o bucată de tifon. Decojiți un morcov și dați-l prin răzătoarea cu găuri mici, direct peste tifon.

6. După aceasta, stoarceți tot sucul din morcov și combinați-l cu un vârf de linguriță de pastă de tomate, astfel încât să obțineți o culoare mai intensă.

7. Luați o perie de silicon și periați morcovii din tavă cu „vopseaua” obținută.

8. Coaceți-i în cuptorul preîncălzit până la 180ºC, până când se vor rumeni frumos.

9. După ce s-au copt, scoateți conurile din cornulețe și lăsați-le să se răcească complet.

10. Între timp, pregătiți salata: tocați pieptul fiert de pui cât mai mărunt cu cuțitul. Acesta trebuie să fie fiert în apă cu sare și bine răcit.

11. Puneți carnea într-un bol adânc. Peste ea, dați prin răzătoarea cu găuri mici castraveții decojiți, ouăle fierte și cașcavalul. După aceasta, asezonați ingredientele cu sare după gust și maioneză. Amestecați salata foarte bine cu o lingură.

12. Transferați-o într-o pungă de plastic cu colțul tăiat sau un poș de patiserie. Umpleți cornulețele cu salată și decorați-le cu pătrunjel.

13. Așezați morcoviorii obținuți pe un platou și serviți-i pe masa de sărbătoare. Sunt foarte apetisanți!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!